Dokumentinio filmo „Vaikai iš Debesų” kūrėjai išvyko į Izraelį

Rugpjūčio 31 dieną dokumentinio filmo „Vaikai iš Debesų” kūrėjai ir filmavimo grupė, nepabūgę neramumų ir pavojų išvyko į Izraelį, kur bus filmuojama paskutinioji – trečioji filmo apie karo metais toli nuo namų atsidūrusius vaikus filmo novelė.

„Vaikai iš Debesų” – tai istorija apie neįtikėtiną karo metais augusių vaikų likimą bei tai, kaip susiklostė jų gyvenimai. Nerūpestingai karo metais atostogavę Lietuvos stovyklose vaikai, užklupti karo ir sprogimų pateko į traukinius, vykstančius į Rusijos gilumą. Neįsivaizduodami kur keliauja, jie atsidūrė Udmurtijos respublikos kaimelyje gana lietuvišku pavadinimu „Debiosy”.

Tėvai jau buvo palaidoję vaikus, o tuo tarpu jie gyveno „Debiosuose”, globojami vietos gyventojų. Specialiai lietuvių vaikams buvo įkurta net lietuvių mokykla. Grįžusių į Lietuvą vaikų likimai susiklostė taip pat įvairiai.

Kai kurių šios istorijos herojų vardai gana garsūs Lietuvoje. Tarp „vaikų iš Debesų” buvo ir aktoriaus Sauliaus Sipario motina aktorė Marytė Rasteikaitė, rašytojas Mykolas Sluckis, mokslų daktaras Rimvydas Sidaravičius, dailininkė Marytė Mačkielienė ir dar daug kitų žymių vardų, kurie bus atskleisti filmo siužete.

Šiandien filmo herojai yra išsiblaškę po pasaulį. Dalis buvusiųjų vaikų „iš Debesų” šiuo metu gyvena Izraelyje. Žiemą kūrybinė filmo komanda vyko į Rusiją, kur nufilmavo medžiagą atrajai – rusiškajai – filmo novelei.

Šios kelionės į Izraelį tikslas yra sukurti paskutiniąją – trečiąją filmo novelę, pasakojančią apie tuo vaikus, kurie šiandien gyvena šioje šalyje. Filmavimo komanda ketina aplankyti tris Izraelio miestus: Jeruzalę, Tel-Avivą bei Haifą.

Filmo kūrėjų apsisprendimo vykti Izraelį nepakeitė žinios apie neramumus, šiuo metu draskančius šalį. galbūt tai galima pavadinti likimu, tačiau filmo apie karo baisumus išgyvenusius vaikus, kūrėjai patys savo akimis galės išvysti, kaip šiandien gyvena vaikai, blaškomi karo.

Kaip teigė filmo režisierė Natalija Ju: „Pas mus numatoma filmo premjera ir jokių kalbų apie kelionės perkėlimą net negalėjo būti. Mes ketiname sukurti pristatyti tikrai įdomų filmą, o kadrai iš Izraelio neabejotinai bus unikalūs ir reikšmingi filmui ir įdomūs žiūrovams.”

Dokumentinio filmo „Vaikai iš Debesų” premjera įvyks šių metų spalio 26, 27 dienomis Coca Cola Plaza kino teatre Vilniuje. Taip pat numatomos premjeros ir Rusijoje, Maskvos „Dom Kino” bei Izraelyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.