Pardavėja išgalvojo nebūtą nusikaltimą

Pardavėjos baimė prieš šeimininką pagimdė planą, turėjusį padėti pasiteisinti dėl pinigų vagystės iš kiosko. Moteris, norėjusi išvengti dėl savo neatidumo atsiradusių nuostolių atlyginimo, išgalvojo apiplėšimo versiją.

Klaipėdos policijos pareigūnai, rugpjūčio 22-ąją ėmęsi tirti pranešimą apie visą parą veikiančio kiosko Kretingos gatvėje apiplėšimą, iš pradžių irgi tikėjo pardavėjos versija, esą jai skaičiuojant pinigus įsibrovė ginkluotas bei kaukėtas plėšikas ir atėmė apie 600 litų.

Apie pinigų dingimą iš Kretingos gatvės 8 name įsikūrusios Stasio Adomaičio individualios įmonės kiosko jo darbuotoja 51 metų Jelena J. pasakojo gana sklandžiai.

Moteris tikino paryčiais besiruošusi perduoti pamainą ir skaičiavo kasoje buvusius pinigus, kai pro langelį iki pusės įlindo plėšikas ir, grasindamas daiktu, panašiu į pistoletą iš po prekystalio ir atidarytos kasos susirinko apie 600 litų.

Plėšikas pagrobė ne tik popierines kupiūras, bet ir į mažas plastikines dėžutes supakuotas metalines monetas, o pasišalindamas pasiėmė ir ant prekystalio buvusį pardavėjos mobilųjį telefoną.

Tąkart Jelenos J. dukra „Vakarų ekspresui” sakė, kad šoką patyrusi motina nebenori dirbti kioske.

Šis nusikaltimas policijai pasėjo įtarimus, kad uostamiestyje pasirodė plėšikų gauja. Užpuolimas sietas ir su prieš kelias dienas iki jo įvykdytu visą parą veikiančios dujų degalinės Dubysos gatvėje apiplėšimu.

2-ojo policijos komisariato pareigūnai bei jiems į pagalbą atėję kolegas iš Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos užvakar sulaikyti tris įtariamuosius – klaipėdiečius 20-metis Artūrą Dambrauską, 19-metę Viktoriją Chabibuliną ir 16-metę Agnę K.

Trijulė išgirdusi, kad yra kaltinama ginkluotu apiplėšimu, neteko žado – jaunuoliai prisipažino apvogę kioską, tačiau tikino jo neplėšę. Tada ir paaiškėjo, kad nusikaltimo sunkumą galėjo „padidinti” pardavėja.

Vakar rytą į apklausą iškviesta Jelena J. iš pradžių laikėsi savo versijos, tačiau netrukus pripažino, kad ginkluoto apiplėšimo nebuvo.

Moteris papasakojo tą rytą buvusi pašaukta gamtinių reikalų, tad trumpam paliko kioską be priežiūros, atviru langeliu. Tuo ir pasinaudojo sidro ar alaus nusipirkti atėjusi trijulė – vienas jaunuolių persisvėrė per langelį ir pavogė telefoną bei maždaug 300 litų, o ne 600.

Grįžusi vidun ir pastebėjusi vagystę, Jelena J. išsigando, kad jai gali tekti atlyginti nuostolius, todėl ir sugalvojo istoriją apie ginkluotus bei kaukėtus plėšikus.

2-ajame PK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingų parodymų davimo. Už tai Jelenai J. gresia baudžiamoji atsakomybė. Ji palikta laisvėje, o štai įtariamųjų trijulė dviem paroms uždaryta į areštinę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.