Prasidės ne tik kalendorinis ruduo

Vasariškos šilumos artimiausiu metu greičiausiai nesulauksime, o rugsėjo 1-oji taip pat neturėtų džiuginti. Anot sinoptikų prognozių, ateina ne tik kalendorinis ruduo.

Pasak Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klaipėdos skyriaus viršininko Liongino Pakščio, pastarosiomis dienomis sulauksime vis labiau rudenėjančių orų, o tikėtis geresnių kažin ar verta.

Nors šiomis dienomis siaurame pajūrio ruože, į kurį patenka Klaipėda ir Palanga, lietaus nelaukiama, tačiau kai kur gali būti vėjuota. Pūs 15 m/s šiaurės vakarų vėjas, kuris, anot L. Pakščio, vasaros pabaigai yra stiprokas.

Anot viršininko, stiprokas vėjas išsilaikys ir šiandien, tad Rugsėjo 1-oji nebus džiuginanti. Vėsu nebus, tačiau ir vasariškos šilumos tikėtis neverta. Oras šiomis dienomis įšils iki 18-19 laipsnių. Protarpiais numatomas lietus.

Sinoptikas prognozuoja, kad daug lietingiau ir vėsiau turėtų būti šiek toliau nuo Klaipėdos. Uostamiestyje nešalta, nes jūros vanduo dar įšilęs. Tiesa, stiprėjant vėjui, didės ir bangavimas.

Savaitgalį jau pūs pietvakarių, pietų vėjas, tačiau oro temperatūra bus ne ką aukštesnė. Šeštadienį uostamiestyje numatomas trumpalaikis lietus, sekmadienį – protarpiais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.