Norima greičiau atverti Šiaurės prospektą

Šių metų pabaigoje tikimasi atverti automobiliams bent vieną juostą būsimajame Šiaurės prospekte.

Šiaurės prospektas prasideda nuo P.Lideikio gatvės ties degaline ir įsilieja į Liepų gatvę ties Klaipėdos elektros tinklų įmone.

Tik kitų metų viduryje Šiaurės prospektas turėtų virsti kilometro 697 metrų ilgio magistraliniu keliu. Šiuo metu čia yra statybviečių laukas.

Pusė jo jau yra padengta asfalto danga, kitoje pusėje dar tik klojamas pagrindas. Darbus, kurių vertė daugiau nei 30 milijonų litų, atlieka bendrovė „Lemminkainen”.

Norima, kad iki šių metų gruodžio būtų baigta nors viena magistralinio kelio juosta.

Norint automobiliams atverti vieną Šiaurės prospekto juostą, reikia pastatyti laikinus kelio ženklus, kelią paženklinti.

Savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Alfonsas Šimkus teigė, kad laikinas kelio ženklinimo projektas gali kainuoti papildomai penkis tūkstančius litų.

Taip pat būtina nors iš dalies sutvarkyti P.Lideikio ir Kretingos gatvių bei Šiaurės prospekto ir Liepų gatvės sankryžas.

Šie darbai yra numatyti bendrame Šiaurės prospekto statybos projekte ir papildomai neturėtų kainuoti.

Miesto meras Rimantas Taraškevičius mano, kad, atvėrus vieną Šiaurės prospekto pusę, norintiems nuvykti į pietinę miesto dalį tereikės įsukti į Liepų gatvę, užvažiuoti ant Mokyklos tilto ir – kelias laisvas Šilutės plentu. Taip bus nors iš dalies išsigelbėta nuo spūsčių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.