R.Pakso bendražygiai kviečia į revoliuciją

Liberaldemokratai neslepia, kad rengiasi savivaldybių tarybų rinkimams

Liberalų demokratų (Tvarka ir teisingumas) partijos vadovai susitikime su kauniečiais ragino juos kilti į revoliuciją.

Vietoj filmo – vėliava keliauninkė

Į susitikimą su liberalų demokratų vadovais Rolandu Paksu ir Valentinu Mazuroniu „Romuvos” kino teatre susirinko keli šimtai žmonių. Nors tarp jų daugiausia buvo vyresniojo amžiaus kauniečių, tačiau atėjo ir jaunimo. Dalis susirinkusiųjų tikėjosi išvysti filmuotų vaizdų apie R.Pakso skrydį aplink pasaulį. Tačiau jiems teko tenkintis į susitikimą atvežta Lietuvos vėliava, kuri lėktuve apkeliavo aplink Žemę.

Prie kino teatro stovėjo R.Pakso gerbėjai, jie laikė plakatą su užrašu „Prezidente, sparnų nesuglausk”. Partijos lyderiui įteiktas naminės duonos kepalas. Nušalintajam prezidentui įėjus į salę, susirinkusieji atsistojo ir sukėlė ovacijas.

Kvietė imti valdžią

R.Paksas pasakojo apie savo kelionę aplink pasaulį, aiškino, kodėl negalėjo skristi kartu su lietuviu lakūnu, teigė, kad jis turi teisę turėti diplomatinį pasą. Paskui jis grįžo prie jam ir jo gerbėjams aktualiausios temos.

„Lietuvių patarlė sako – nekask kitam duobės, nes pats įkrisi. Turiu galvoje neteisėtą mano nušalinimą, sąmokslą. Praėjo dveji metai, o daugelio perversmo organizatorių jau nėra. Neliko nei Artūro Paulausko, nei Algirdo Brazausko, Darbo partiją ir socialliberalus kamuoja problemos. Anksčiau ar vėliau tiesa atsiskleidžia. Praeis dar šiek tiek laiko ir visa Lietuva žinos, kas vyko 2004 metais”, – kalbėjo R.Paksas.

V.Mazuronis ėjo tiesiai prie reikalo ir agitavo per savivaldybių tarybų rinkimus balsuoti už liberaldemokratus. „Lietuvai trūksta tvarkos ir teisingumo. Ką daryti? Lietuvai reikalinga revoliucija. Šis žodis gąsdina žmones, bet tai yra valdžios paėmimas iš vienų ir atidavimas kitiems. Lietuva jau subrendo atimti valdžią iš valdininkų bei biurokratų ir atiduoti paprastiems žmonėms”, – proletariškas idėjas skleidė V.Mazuronis. „O gal Kauno valdžia gera?” – jis paklausė ir išgirdo atsakymą: „Labai bloga”.

Nesišalina Darbo partijos

Susirinkusieji R.Paksui ir V.Mazuroniui pateikė nemažai klausimų, teiravosi jų nuomonės apie saugumiečio Vytauto Pociūno žūtį Baltarusijoje. „Reikėtų palaukti galutinių išvadų, nepritarčiau spekuliacijoms šia tema. Keista, kad kai kurie mūsų politikai praėjus vos kelioms valandoms po V.Pociūno žūties pareiškė, jog tai įvyko dėl to, kad saugumietis tyrė Rolando Pakso ir Jurijaus Borisovo bylą. Galbūt jis tikrai daug žinojo apie perversmą?” – svarstė V.Mazuronis.

Teirautasi liberaldemokratų požiūrio į Darbo partiją. V.Mazuronis teigė, kad nėra nusistatęs prieš ją. „Mes niekam iš anksto neklijuojame etikečių. Jei paaiškės, kad ši partija iš tikrųjų padarė nusikaltimų, elgsimės principingai”, – teigė V.Mazuronis.

Susitikime buvo pristatytas liberaldemokratų koordinatorius Kaune Rimas Ručys, kuris buvo įvardytas partijos kandidatu į miesto merus. Anot jo, partija jau sudarė kandidatų į savivaldybės Tarybą sąrašą.

Į Kauną taip pat buvo atvykę žinomas disidentas Antanas Terleckas, taip pat buvęs krašto apsaugos ministras Audrius Butkevičius, tačiau jie nesiveržė sakyti kalbų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

2 atsiliepimai į "R.Pakso bendražygiai kviečia į revoliuciją"

  1. Algimantas

    Manau, kad kauniečiai nebeužlips antrą kartą ant to pačio grėblio. Jau buvo patikėję „tautos gelbėtuoju“ Šustausku. Nemažesnis švonderis ir Paksas. Nejaugi mes tokie patiklūs anikdotų pasakotojams. Aplink tautos labui dirba daug žmonių, tačiau jų elgesys ramus ir nepastebimas. Ar normalus politikas, galėjęs parduoti tėvynę ožsienio mafijai vardan prezidento posto? Netikėkite, mieljėji – Paksas niekuomet nepagerins gyvenimo ir neįves tvarkos, nes tai yra procesas. Tokių paksų yra kiekvienoje šalyje, bet rezultatų nematyti. Vykite lauk panašius pranašus – jie melo ir demagogijos ruporai.

  2. Krizentas

    Ir socialdemokratai jau rūpinasi paprastu žmogumi. Pagal programą.Paksas pripažintas nupirktų prezidentu,agentu,jo padėjėjai nesiskaitė su įstatymais ,grobė Uabus,pavz.Kelių tiesimą.Uspaskio draugas,tas pakselis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.