Garbingas prizas už vokalo juvelyriką

Jauna, gabi, ambicinga Klaipėdos vokalinė grupė „Cappella’A” dalyvavo prestižiniame tarptautiniame konkurse ir pelnė trečiąjį prizą džiazo kategorijoje, o už aranžuotes ir artistiškumą buvo apdovanota „sidabriniu” diplomu

Šią vasarą per tarptautinį konkursą „Vokal total 2006”, vykusį Austrijoje, Grazo miesto džiazo muzikos centre, klaipėdiečių vokalinės grupės nariai buvo apibūdinami taip: „Jauni, gabūs, ambicingi”. Keturi profesionalūs vokalistai atlieka įvairaus stiliaus kūrinius. Publiką ypač žavi grupės dainavimas nepritariant muzikos instrumentams.

Pripažinimai per koncertinę karjerą

Prieš trejus metus koncertinę karjerą pradėjusi vokalinė grupė rengia pasirodymus Lietuvoje, dalyvauja džiazo festivaliuose Klaipėdoje, Kaune, Birštone. Šiemet kolektyvas nutarė išbandyti jėgas tarptautiniame konkurse. Čia teko dainuoti ir nepritariant muzikos instrumentams. Po atrankos dėl prizinių vietų varžėsi 20 grupių iš Vokietijos, Slovėnijos, Italijos, Ispanijos, Austrijos, Vengrijos ir kitų šalių. Baltijos valstybėms atstovavo „Cappella’A” iš Klaipėdos.

„Labai džiaugėmės įveikę atranką. Dalyvavome džiazo kategorijos konkurse, kuriame rungėsi septynios grupės. Dainuodami scenoje jautėme tikrą malonumą, nes buvo girdėti kiekvienas atodūsis ir atsikvėpimas. Širdis daužėsi, kai publika šūksniais ir plojimais palaikė mūsų grupę, pasibaigus konkursui dėkojo už pasirodymą. Laukti komisijos sprendimo buvo sunku. Slapčiomis tikėjomės apdovanojimo, nors nelengva save vertinti objektyviai. Juk dalyvavo stiprūs konkurentai, konkursų laureatai”, – dalijosi įspūdžiais apie prestižinį renginį vokalistas Mindaugas Putna.

Klaipėdos grupė „Cappella’A” buvo paskelbta trečiojo prizo laimėtoja. Už aranžuotes ir artistiškumą jai įteiktas „sidabrinis” diplomas.

Spaudė ranką džiazo karalius

Vertinimo komisija skiria pagrindinį vokalo meistro Wardo Swingle’o (JAV) apdovanojimą. Pripažintas aranžuotojas ir a cappella muzikos kūrėjas Swingle’as subūrė legendinę grupę „Swingle Singers”, kuri net penkis kartus laimėjo svarbiausią „Grammy” prizą. „Pats maestro Wardas Swingle’as paspaudė man ranką ir pasidžiaugė geru mūsų darbu. Tai buvo pirmas tarptautinis grupės „Cappella’A” įvertinimas už precizišką ir juvelyrinę kūrybą”, – neslėpė džiaugsmo dėl pasiektos pergalės Putna.

Klaipėdos grupėje dainuoja keturi profesionalūs vokalistai – Aušra Smičiūtė, Kristina Jatautaitė, Rasa Serra ir Mindaugas Putna. Merginos baigusios Klaipėdos universiteto Džiazo katedros vokalo specialybę, Mindaugas – Dainavimo katedros klasikinio dainavimo specialybę. Lietuvoje tai vienintelis toks ketvertukas, atliekantis įvairaus stiliaus – jazz, pop, soul, gospel – kūrinius. Dainavimas be akompanimento, siekiant tarptautinio pripažinimo, reikalauja didelio meistriškumo. Grupė „Cappella’A” savo pirmu pasirodymu Austrijoje tai įrodė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.