„Gubernijos” verdamas „Respublikos alus” įplieskė ginčą tarp akcininkų

Vienos didžiausių Lietuvoje alaus daryklų „Gubernija” akcininkus sukiršino naujas aludarių produktas – „Respublikos alus”, kurio etiketėje neva pavaizduotas spaudos magnatas bei „Gubernijos” akcininkas Vitas Tomkus.

„Gubernijos” komunikacijų direktorė Violeta Dunauskienė dienraščiui L.T. neigė, kad alaus etiketėje pavaizduotas „Respublikos” leidėjas V.Tomkus.

„Lietuvoje yra „Prezidento” ir „Parlamento” gėrimai, o mes pagaminome „Respublikos alų”. Šis pavadinimas kuria asociacijas su demokratine visuomene bei laisvu tautos balsu – ir nieko daugiau”, – sakė V. Dunauskienė.

Anot dienraščio, Šiauliuose juokaujama, esą leidėjas ir „Gubernijos” akcininkas V. Tomkus įsižeidė ne tik todėl, kad naujo alaus etiketėje yra vyras, esą panašus į jį, bet ir todėl, kad buvo pasinaudota jo dienraščio vardu.

V. Dunauskienė taip pat visiškai nesutiko su visuomenei brukama nuomone, esą darykla skendi skolose ir ritasi į bedugnę.

„Dirbame jau 340 metų ir dirbsime toliau. Nėra jokios priežasties kalbėti apie įmonės bankrotą. Situacija visiškai stabili – įmonė yra aktyvi rinkos dalyvė, nuosekliai atsiskaito su kreditoriais ir kuria naujus produktus”, – sakė „Gubernijos” komunikacijų direktorė.

„Gubernija” pirmąjį šių metų pusmetį patyrė 2,22 mln. litų nuostolių – 9,4 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu (2,03 mln. litų), alaus daryklos pajamos iš esmės nepasikeitė – šiemet gauta 25,484 mln. litų pajamų, arba 0,4 proc. mažiau nei 2005-ųjų sausį-birželį (25,583 mln. litų).

2005 metais patirta 3,123 mln. litų nuostolių – 35,2 proc. daugiau nei 2004 metais, o „Gubernijos” pajamos išaugo 8,8 proc. iki 54,819 mln. litų.

V. Tomkui priklauso 45,08 proc. „Gubernijos” įstatinio kapitalo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.