SEB Vilniaus bankas pristato pirmąją Lietuvoje investicijų rizikos skaičiuoklę

SEB Vilniaus banko grupės bendrovė „SEB VB investicijų valdymas” parengė pirmąją Lietuvoje investicijų rizikos skaičiuoklę.
Nuo šiol SEB Vilniaus banko tinklalapyje http://www.seb.lt bus galima ne tik sužinoti rekomenduojamą įmokos dydį, investavimo laikotarpį ir planuojamą investicijų grąžą, bet ir išsiaiškinti savo rizikos laipsnį. Naudodamiesi investicijų rizikos skaičiuokle, klientai gaus pasiūlymą, kaip geriausiai subalansuoti investicijų portfelį, kad jo sudėtis atitiktų pageidaujamą riziką.

„Tikimės, kad naujoji skaičiuoklė taps patogia priemone investuotojams, norintiems iš anksto numatyti savo būsimo investavimo kryptį”, – sako „SEB VB investicijų valdymo” generalinis direktorius Jonas Iržikevičius.

Skaičiuoklė sudaryta testo klausimų principu. Atsakęs į visus klausimus, klientas gaus investicijų portfelių valdytojų darbo patirtimi pagrįstą sprendimą – informacinį grafiką, kuriame bus nurodyta, kiek procentų investuojamos sumos reikėtų investuoti į akcijas ir kiek – į obligacijas.

Skaičiuoklę galima išbandyti SEB Vilniaus banko tinklalapyje http://www.seb.lt/vbfin/calc/riskCaculator.fw.

UAB „SEB VB investicijų valdymas”, įsteigta 2000 m. gegužės 3 d., yra pirmoji įmonė Lietuvoje, gavusi leidimą verstis investicijų valdymo ir konsultavimo veikla. 2003 m. rugpjūčio 28 d. Vertybinių popierių komisija suteikė bendrovei pirmąją Lietuvoje valdymo įmonės licenciją.

Bendrovė valdo tris antros pakopos pensijų fondus „SEB pensija”, du trečios pakopos „SEB pensija plius” ir keturis investicinius fondus. Bendrovės valdomas turtas liepos pabaigoje viršijo 695 mln. litų, t. y. nuo metų pradžios jis padidėjo 39,6 procento.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.