Klofelino „magės” pasiųstos už grotų

Vakar Klaipėdos apygardos teismas keleriems metams už grotų patupdė klaipėdietę Aivą Tumėnaitę (gim. 1978 m.) ir palangiškę Liną Gaubytę (gim. 1977 m.). Jos pareigūnų vadinamos garsiausiomis uostamiesčio „klofelinininkėmis”.

Anksčiau keturis kartus teista A. Tumėnaitė pataisos namuose praleis penkerius metus, L. Gaubytė – dvejus. Joms teks atlyginti ir nuo jų nukentėjusių vyrų patirtus nuostolius bei teismo išlaidas.

Kūniškų malonumų ištroškusius vyrus klofelinu užmigdydavusioms ir apvogdavusioms moterims skirtos realios laisvės atėmimo bausmės. Teismas neatsižvelgė į A. Tumėnaitės prašymus ją palikti laisvėje – esą jai yra pakankamai didelė bausmė tai, kad ji už panašius nusikaltimus už grotų iki teismo praleido jau daugiau nei porą metų.

L. Gaubytė nuosprendžio laukė laisvėje.

Vienaip ar kitaip savo kaltę pripažinusios teisiamosios neigė, kad aukas vaišindavo klofelinu, nors medikai nuo jų nukentėjusiems vyriškiams ir diagnozuodavo apsinuodijimą šiais kraujospūdį mažinančiais vaistais.

„Klofelinininkės” nuteistos už 2004 metais įvykdytus nusikaltimus. Jų aukomis tapdavo ir užsieniečiai, ir vietos gyventojai.

Tarp moterų aukų – jas į viešbučio kambarį parsivedęs danas, butą miesto centre nuomojęsis verslininkas iš Vilniaus. Vienas Olandijos pilietis nukentėjo bene labiausiai – po pasimatymo su A. Tumėnaite išsinuomotame bute senamiestyje jis neteko ne tik smulkaus turto, bet ir automobilio. Laimei, pavogtasis „Suzuki Grand Vitara” netrukus rastas.

Pirmoji buvo sulaikyta L. Gaubytė. Per kratą šios moters, įtartos ir vagystėmis bei plėšimais, bate rasta psichotropinės medžiagos metamfetamino. Po kiek laiko sučiupta ir A. Tumėnaitė – likusi be bendrininkės ji spėjo apvogti minėtąjį olandą.

Pastaroji klaipėdietė turi bene solidžiausią šio „verslo” patirtį. Dar 1997 metų rudenį ji su kita kolege įkliuvo, kai netoli Tarptautinės jūrų perkėlos klofelinu užmigdė vilkiko vairuotoją ir jį apvogė.

Pernai A. Tumėnaitė buvo nuteista už tai, kad analogiškai apvogė dar vieną olandą. Užmigęs vyras buvo užrakintas namuose, o bandydamas išlipti pro langą nukrito iš trečiojo aukšto ir užsimušė.

Beje, iš pradžių šia vagyste įtarta kartu su A. Tumėnaite gyvenusi L. Gaubytė. Ši, uždaryta į Lukiškių kalėjimą, susituokė su už nužudymus kalinčiu recidyvistu Andriumi Baltramaičiu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Klofelino „magės” pasiųstos už grotų"

  1. jmj

    Kai kas nori prostitucija yteisinti, o stai kokie dalykai vyksta su tomis „naktinemis plastakemis”. Vyruciai, gal apsieikime be ju. 👿 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.