„Universal” leis nemokamai siųsti muzikos įrašus

„Universal Music”, leidžianti tokių grupių kaip U2, „The Killers”, „Audioslave” įrašus, nusprendė nemokamai platinti garso įrašus reklamos išlaikomoje svetainėje. Naujoji svetainė, kurioje bus pateikiamas „Universal Music” įrašų katalogas, turėtų pasirodyti jau šiemet.

„SpiralFrog” vyriausiojo vadybininko teigimu, pagal sudarytą dvejų metų sutartį, iš reklamos gaunamu pelnu kompanijos dalysis perpus. Iš naujos svetainės vartotojai galės atsisiųsti neribotą muzikos kūrinių ar vaizdo klipų skaičių.

Atsiųstos muzikos nebus galima rašyti į CD diskus, tačiau vartotojai galės juos įkelti į skaitmeninius muzikos grotuvus, suderinamus su „Microsoft Windows” skaitmeninėmis autorių teisių apsaugos sistemomis. Tiesa, ši paslauga bus nesuderinama su šiuo metu rinkoje dominuojančiais „Apple iPod” grotuvais.

Reklamų išlaikomose svetainėse nemokamai pateikiami garso ar vaizdo įrašai nėra naujovė, tačiau paprastai tai būdavo tik interneto transliacijos, nesaugomos vartotojo kompiuteryje, ir jas būdavo galima atkurti tik turint interneto ryšį. „SpiralFrog” svetainėje pateiktus įrašus bus galima išsaugoti savo kompiuteryje ir atkurti kada panorėjus kompiuteriu ar muzikos grotuvu.

Vienintelis reikalavimas – vartotojai kartą per mėnesį turės užsukti į „SpiralFrog” svetainę ir atnaujinti vartotojo registraciją. Priešingu atveju atsisiųstų rinkmenų nebus galima atkurti.

Kompanijos atstovų teigimu, šiuo metu ji derasi su kitomis įrašų kompanijomis. Pasak „SpiralFrog” vyriausiojo vadybininko, įrašų kompanijos pritaria tokiam verslo modeliui. Tiesa, nei jis, nei „Universal Music” įrašų kompanijos atstovai nesutiko atskleisti sutarties detalių. Žinoma tik tai, kad sutartyje numatyta išankstinė „SpiralFrog” įmoka „Universal Music” kompanijai.

Naująja svetaine „SpiralFrog” tikisi patraukti internautų dėmesį, kurie dabar dažniausiai naudojasi tiesioginio keitimosi rinkmenomis sistemomis. Pastarosiose dažnai pateikiamos piratinės garso bei vaizdo įrašų kopijos.

Gruodžio mėnesį turėtų pasirodyti bandomoji svetainės versija. Iš pradžių ši paslauga bus teikiama tik JAV ir Kanados internautams. Naujai atidaryta „Napster Inc.” muzikos paslaugų svetainė gegužės mėnesį savo lankytojams leido nemokamai klausytis svetainėje pateikiamų kūrinių iki penkių kartų.

Kaip seksis tokioms „nemokamoms” paslaugoms, parodys laikas. Nors „SpiralFrog” svetainėje numatomi ribojimai nėra labai griežti, tačiau dalį vartotojų jie vis tiek atbaidys. Kita vertus, internete pasirodžius tokioms programoms kaip „Fairuse4WM”, ši problema gali būti išspręsta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.