ARTima galerijos „Darbo saugos’06” projektas „Sostinės dienų” metu

Pirmąjį rugsėjo mėnesio savaitgalį, tradiciniu tampantis „Sostinės dienų” renginys pagrindiniame Vilniaus miesto prospekte pavirs „dūzgiančia”, pripildytu intensyvaus meninio vyksmo zona. ARTima galerija šiais metais miesto gyventojams ir jo svečiams organizuoja neįprasto pobūdžio ir tematikos, tęstinį projektą „Darbo sauga‘06”. Projektas startuojantis Gedimino prospekte, rugsėjo viduryje bus perkeltas į kaimyninę Rygą (Latvija).
Projektu siekiama atraktyviomis, žaidybinėmis priemonėmis kalbėti apie tai, su kokiomis kenksmingomis medžiagomis ar pavojingomis kūrybinio proceso sąlygomis susiduria kuriantys menininkai. Kitaip tariant, visiškai rimtai ir/ar šmaikščiai kalbėsime apie šių dienų siekį apsaugoti save ir savo artimą nuo darbe „tykančių” pavojų.
„Sostinės dienų” metu ARTima galerijos palapinėse bus eksponuojami trumpametražiai filmukai-miksai (R. Levulis, J. Laivys ir kt.), skaidrės, fotonuotraukos (A. Griškevičius, E. Kuckaitė ir kt.) taipogi keletas skulptūrinių objektų (Stasys Banifacijus Ieva, K. Matiukienė ir kt.), interaktyvūs, bendravimą skatinantys, kūriniai. Taipogi, bus pristatyta saugiam darbui pritaikyta mados kolekcija (V. Čepkauskas).
Projekto lankytojai galės išbandyti guminių pirštinių efektyvumą, susipažins su įvairiomis garsą izoliuojančiomis ausinėmis, taip pajuntant tylą miesto centre. Palapinėje, šalia ausinių, kabės plačiausio spektro dujokaukių pavyzdžiai, kuriuos taip pat bus galima išbandyti, pasimatuoti ar panaudoti pasitelkiant savo fantazija. Visa ši ekspozicijos dalis, kurios reikmenimis aprūpino „Nota Bene”, paremta interaktyviųjų menų principų, kitaip tariant kūriniai egzistuos tik santykyje su žiūrovu, jų aktyvaus dalyvavimo dėka.

Pristatomus renginio metu meno kūrinius bus galima ne tik apžiūrėti ar užsidėti, pasimatuoti, bet ir įsigyti!

Projekte dalyvauja daug gerai žinomų Lietuvos menininkų: Eglė Kuckaitė, Vitalijus Čepkauskas, Algis Griškevičius, Rudolfas Levulis, Juozas Laivys, Karina Matiukienė, Birutė Zokaityte, Agnė Gintalaitė, Eimantas Ludavičius, Stasys Banifacijus Ieva ir kt.

Maloniai kviečiame į ARTima galerijos „Darbo saugos’06” projektą „Sostinės dienų” metu, kuris vyks Gedimino prospekte:

š.m. rugsėjo 1- 3 d., 12:00 – 18:00 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.