„Vėtra” atlantiečius „nupūtė” į šeštą vietą

Užvakar dvejomis rungtynėmis Vilniuje baigėsi Lietuvos nacionalinės futbolo klubų asociacijos (NFKA) A lygos čempionato XXV turas.

Iš pradžių „Žalgirio” stadione susitiko „Vilnius” ir tvirtai čempionate pirmaujantis „FBK Kaunas”.

Kauniečiai praėjusiame ture pralaimėjo Vilniaus „Vėtrai” ir nesėkmingai rungtyniavo UEFA taurės turnyre. Be to, „Kauno” klubas savaitgalį prarado du savo geriausius futbolininkus K. Ivaškevičių ir A. Veličką. Jau rašėme, kad šie žaidėjai penktadienį pasirašė kontraktus ir išvyko rungtyniauti į Škotijos Edinburgo „Hearts” klubą.

Be to, „Vilniaus” klubą sustiprino neseniai iš „Atlanto” atėjęs puolėjas A. Laurišas. Jam tai buvo debiuto rungtynės naujoje ekipoje.

Taigi Kauno komandos gerbėjai turėjo pagrindo baimintis dėl rungtynių baigties Vilniuje.

Tačiau jau susitikimo pradžioje kauniečiai aktyviu žaidimu paneigė visas abejones. Po dviejų iš eilės R. Beniušio pelnytų įvarčių (10 ir 12 min. ) „Kaunas” pirmavo 2:0.

Esant šiam rezultatui rungtynių teisėjas E. Gaigalas iš Klaipėdos gerokai praretino kauniečių gretas – jis iš aikštės už pražangas pašalino A. Klimeką (44 min.) ir N. Mančchavą (57 min.).

Nepaisant to, Kauno ekipa, turėdama aikštėje dviem futbolininkais mažiau, sugebėjo įmušti trečią įvartį. Jį 68 min. pelnė svečių komandos legionierius E. Pehličius.

Vilniečiai sugebėjo tik sušvelninti rezultatą – 72 min. pasižymėjo brazilas Ž. Žunioras.

Taigi „Kaunas”, laimėjęs prieš „Vilnių” rezultatu 3:1, vėl padidino atotrūkį nuo antrą vietą užimančio Panevėžio „Ekrano” iki 18 taškų.

Beje, ir vilniečiai susitikimą baigė devyniese – iš aikštės buvo pašalinti E. Pereira (87 min.) ir M. Silva (90 min.).

Kitose pirmadienio rungtynėse „Vėtra” savo sporto arenoje 2:1 (2:0) įveikė Marijampolės „Sūduvą”.

Nugalėtojams įvarčius pelnė E. Juška (31 min.) ir N. Sasnauskas (44 min. ), o marijampoliečių gretose pasižymėjo G. Slavickas (60 min.).

Po šios pergalės „Vėtra” turnyrinėje lentelėje pakilo į trečią poziciją. Šis vilniečių klubo laimėjimas „Atlanto” futbolininkus nustūmė į šeštą vietą.

Kito turo susitikimai vyks rugsėjo 10 dieną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.