Į mokyklą – pro statybinius pastolius

Rugsėjo 1-ąją duris atvers naujutėlė, dažais kvepianti Priekulės vaikų muzikos mokykla, įsikūrusi šimtamečiame pastate. Tai viena iš Klaipėdos rajono ugdymo įstaigų, pilnai paruošta naujiems mokslo metams.

Tačiau ne visose mokyklose remonto darbai bus užbaigti iki penktadienio.

Šventiškos įkurtuvės

Priekuliškiai neatsidžiaugia švytinčiu trijų aukštų pastatu, kuriame vietoj buvusios ligoninės įsikurs vaikų muzikos mokykla ir biblioteka. Pastato renovacija kainavo apie 1,5 mln. litų.

Iki šiol muzikos mokykla išvis neturėjo savo patalpų – apie 70 ugdytinių su savo pedagogais glausdavosi po vidurinės mokyklos pastoge. Dabar mokyklai teks apie 400 kv. m erdvios patalpos su specialiai muzikavimui įrengtomis klasėmis.

Trūksta statybininkų

Prieš pat naujuosius mokslo metus aplankytose Dovilų, Gargždų, Endriejavo mokyklose virte virė darbai. Šalia statybininkų visur triūsė ir patys pedagogai su mokiniais.

Pernai pradėtame remontuoti avarinės būklės Gargždų „Minijos” vidurinės mokyklos antrajame pastate rugsėjo 1 dieną jau nebešurmuliuos statybininkai. Pastato renovacija kainavo apie 1,7 mln. litų.

„Iki mokslo metų pradžios bus baigti remontuoti ir mūsų mokyklos skyriai Jakuose ir Gobergiškėje”, – sakė direktorius Antanas Jacikas.

Suremontuotomis patalpomis džiaugėsi ir rajono Pedagoginės-psichologinės tarnybos darbuotojos, taip pat įsikūrusios šiame pastate su atskiru įėjimu.

Gargždų „Vaivorykštės” gimnazijoje baigiami tvarkyti kabinetai, tačiau dar teberemontuojami tualetai, fasadas užstatytas statybininkų pastoliais. Pasak rajono vicemerės Rūtos Cirtautaitės, „Vaivorykštės” gimnazijos renovacijai buvo skirta apie 2 mln. litų.

Dovilų pagrindinė mokykla, kurioje mokosi 260 moksleivių, šiemet turės ir naują aktų salę, kurią mokykla įsirengė rūsyje savo jėgomis, talkininkaujant moksleiviams.

Direktoriaus Arūno Grimalio teigimu, mokykla turi tris samdomus darbininkus, kurie atlieka smulkius remontus, todėl nebereikia ieškoti statybininkų iš šalies. Panašiai verčiasi ir kitos mokyklos, nes rangovų trūkumas jau tampa didele problema.

„Nors turime pakankamai lėšų renovacijoms, darosi sunku surasti įmones, kurios tuos darbus atliktų. Ypač nenoriai imamasi objektų, kurių remontui skiriama ES parama, kadangi dideli reikalavimai, techninė priežiūra. Trūksta ir projektuotojų, jų ieškome atokesniuose rajonuose, – pasakojo Savivaldybės administracijos direktorius Kęstutis Cirtautas.

Endriejave pabaigtuvės negreit

Kapitaliniai remonto darbai šią vasarą pradėti ir Endriejavo vidurinėje mokykloje, kurioje mokosi 276 endriejaviškiai ir aplinkinių kaimų vaikai. Čia irgi šalia statybininkų triūsė šeši moksleiviai.

Anot rajono Švietimo skyriaus vedėjo Algirdo Petravičiaus, pagal prevencines programas vasarą taip gali užsidirbti vaikai iš socialiai remtinų šeimų.

Antrus metus dirbantis direktorius Julius Gindulis sako, jog mokykla jau 30 metų nebuvo rimčiau remontuojama. Endriejavo mokyklos renovacijos projektas iš ES paramos fondų gavo 1,1 mln. litų, dar beveik 1 mln. litų pridėjo rajono Savivaldybė.

Remonto darbai pagal sutartį su statybine organizacija turi užsibaigti rugsėjo 30 dieną.

Rajono vicemerės R. Cirtautaitės teigimu, švietimo įstaigos šiemet gavo dar papildomai apie 400 tūkst. litų valgyklų įrangai atnaujinti. Pagal rajono Tarybos patvirtintą mokyklų tualetų remonto ir statybos darbų programą iki 2008 metų bus skirta apie 1,5 mln. litų. Ją įgyvendinus, rajono mokyklose nebeturėtų likti nei vieno lauko tualeto.

Iš šiemet Klaipėdos rajono savivaldybės biudžetinių įstaigų remontui skirtų apie 8 mln. litų didžioji dalis teko švietimo įstaigų renovacijai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.