Irano prezidentas teigia, kad holokaustas išgalvotas Vokietijai sutrikdyti

Irano prezidentas Mahmudas Ahmadinedžadas Vokietijos kanclerei Angelai Merkel pareiškė, kad Antrajame pasauliniame kare pergalę šventusios sąjungininkų valstybės galėjo išgalvoti holokaustą, kad pridarytų Vokietijai sunkumų, vakar pranešė pusiau oficiali naujienų agentūra „Mehr”.

M.Ahmadinedžadas, kuris jau kelis kartus yra viešai pareiškęs, kad holokausto nebuvo, apie tai rašė A.Merkel liepos mėnesį nusiųstame laiške, kurio turinys tik dabar buvo atskleistas.

„Gali būti, jog karą laimėjusios valstybės išgalvojo (holokaustą), kad sudarytų sunkumų nugalėtai šaliai ir stabdytų jos pažangą”, – laiške rašė M.Ahmadinedžadas.

„Klausimas yra toks – jeigu šios šalys, ypač Didžioji Britanija, jautėsi atsakingos už holokaustą išgyvenusius žmones, tai kodėl jie neapgyvendino jų savo šalyse?”, – teigiama laiške.

„Skatindamos būtinybę holokaustą išgyvenusiems žmonėms apsigyventi okupuotoje Palestinoje, jos sukūrė nuolatinę įtampą Artimuosiuose Rytuose”, – rašė Irano prezidentas, turėdamas galvoje Izraelį.

A.Merkel dar liepos 21 dieną pranešė, kad neketina oficialiai atsakyti į šį laišką, teigdama, kad jame „visiškai nepriimtinai” kritikuojamas Izraelis ir „nuolat abejojama” jo teise egzistuoti.

Laiško turinys buvo paviešintas tuo metu, kai paaiškėjo, kad Iranas gruodžio 11-12 dienomis rengia tarptautinę konferenciją holokausto tema, kuri suteiks galimybę istorikams pristatyti „paslėptus nacių žiaurumo aspektus”.

Pasak žiniasklaidos, konferencijos metu bus paliestos tokios temos, kaip „Antisemitizmo Europoje priežastys”, „Holokaustas ir sionizmas”, „Holokaustas istoriniuose dokumentuose” ir „Holokaustas: taisyklės bei žiniasklaida”.

M.Ahmadinedžadas savo laiške taip pat aukštino Vokietiją kaip šalį, kuri turi potencialą, bet „kuriai pasaulyje neleidžiama atlikti konstruktyvaus vaidmens”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.