Kosmetikos gamintojai skelbs apie neigiamą produktų poveikį

Kosmetikos gamintojus ir importuotojus Europos Komisija (EK) įpareigojo informuoti besidominčius vartotojus apie nepageidaujamą poveikį, kurį, jų žiniomis, gali sukelti kosmetikos produktai.

Pirmadienį paskelbtose Europos Komisijos geresnio visuomenės informavimo gairėse numatoma, kad taip pat kosmetikos bendrovių pareiga – informuoti vartotojus apie kiekybinę ir kokybinę kosmetikos produktų sudėtį.

Europos vartotojai, norėdami sužinoti pasirinkto kosmetikos produkto sudėtį ir nepageidaujamą poveikį, gali to klausti paties kosmetikos gamintojo.

Vartotojai gali parašyti bendrovei gamintojai ant pakuotės nurodytu adresu, paskambinti telefonu arba klausimą apie produktą pateikti įmonės interneto puslapyje, pranešė EK atstovybė Lietuvoje.

„Šios visuomenės informavimo gairės bus naudingos ir vartotojams, ir kosmetikos pramonei. Vartotojai turės galimybę susipažinti su visa informacija apie kosmetikos produktų sudėtį ir nepageidaujamą poveikį. Toks skaidrumas padės jiems renkantis iš plataus vidaus rinkoje parduodamų produktų asortimento”, – teigė EK pirmininko pavaduotojas, atsakingas už įmonių ir pramonės politiką, Giunteris Ferhoigenas.

Kosmetikos gamintojai, norėdami suteikti vartotojams geresnes galimybes susipažinti su informacija apie produktus, parengė viešą centrinę bendrovių, kurios teikia kosmetikos produktus į Europos Sąjungos rinką, rodyklę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.