Nešiojamieji kompiuteriai su „Intel Core 2 Duo” – spartesni ir modernesnio dizaino

Pasaulinis IT inovacijų lyderis „Intel” paskelbė, kad nuo šiol nešiojamieji kompiuteriai, pagrįsti „Intel Centrino Duo” mobiliąja technologija, bus gaminami su pajėgesniais „Intel Core 2 Duo” mobiliaisiais procesoriais.

Jau šiais metais visame pasaulyje pasirodys daugiau kaip 200 „Intel Centrino Duo” mobiliąją technologija pagrįstų produktų su naujos kartos „Intel Core 2 Duo” procesoriais. Oficialiai pristatytas vos praėjusį mėnesį, „Core 2 Duo” mobilusis procesorius susilaukė itin plataus pripažinimo. Šiuo metu jis yra diegiamas ir skaitmeninių namų platformoje „Intel Viiv”.

„Vos per vienerius metus mes padarėme neįtikėtiną šuolį nešiojamųjų ir stalo kompiuterių srityse. Tai patvirtina ir „Intel Core 2 Duo” procesorių įvedimas į rinką”, – sakė „Intel” mobiliosios grupės vyresnysis viceprezidentas David Perlmutter (Deividas Perlmuteris).

Pasak jo, su naujuoju procesoriumi „Intel Core 2 Duo” nešiojamieji kompiuteriai tapo dvigubai galingesni, tuo pačiu energijos vartojimas ir baterijos gyvybingumas išliko toks pats. „Svarbu ir tai, kad dviejų branduolių energija „Core 2 Duo” procesoriuje padeda įveikti didžiausių skaičiavimo pajėgumų reikalaujančias programų užduotis”, – sakė jis.

„Intel Core 2 Duo” procesoriai turi du branduolius arba kompiuterines „smegenis”, kurios gali susidoroti su sudėtingomis užduotimis sunaudodamos mažiau energijos. Tai reiškia pažangesnes, aptakesnes arba mažesnes sistemas.

Jie taip pat palengvina naudojimąsi vaizdo, žaidimų ir daugialypės terpės programomis, ypač, kai jos veikia vienu metu. Pavyzdžiui, integruoti į „Centrino Duo” sistemas, „Core 2 Duo” procesoriai pagerina vaizdo kokybę žiūrint vaizdo medžiagą ar žaidžiant žaidimus, pagreitina dainų konvertavimą į mp3 formatą, sparčiau atnaujina antivirusines programas.

Nešiojamuose kompiuteriuose su „Intel Centrino Duo” mobiliąja technologija diegiami ne tik „Core 2 Duo” procesoriai (anksčiau vadinti „Merom”), tačiau „Intel® 945 Express” mikroschemų rinkinys bei „Intel PRO/Wireless 3945ABG” ryšio įranga.

„Intel Viiv” kompiuteriuose su „Intel Core 2 Duo” procesoriumi montuojamas naujasis „Intel 965 Express” mikroschemų rinkinys su ypač aukštos kokybės 7.1 garso atkūrimo sistema.

Mobiliosios „Intel Core 2 Duo” procesorių „T7600”, „T7400”, „T7200”, „T5600” ir „T5500” versijos didmeninėje rinkoje kainuoja atitinkamai 637, 423, 294, 241 ir 209 JAV dolerius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.