Kauno dramos teatre – žonglieriaus teatras

Naujasis prancūzų cirkas – tai savita teatro meno sritis, kurios krikštatėviu laikomas žonglierius Jerome’as Thomas (Žeromas Toma). Rugsėjo 12-ąją Kauno dramos teatre garsusis prancūzų žonglierius kartu su akordeonistu Jean-Francois Baez parodys cirko spektaklį „Duo” („Duetas”).
Jerome’o Thomas spektakliuose cirko technika pajungiama meninei fantazijai ir improvizacijai. Žonglierius ir jo bendraminčiai nutolo nuo tradicinio cirko pompastikos ir sukūrė naują tradiciją – intymų, subtilų, magišką, siurrealistinį cirką. Nuo 1993 m. veikia Jerome’o Thomas įkurta Manipuliavimo objektais tyrimų dirbtuvė – A.R.M.O. (Atelier de Recherche en Manipulation d’Objects). Kaip rašoma apie A.R.M.O., jų pasirodymai trina ribas tarp cirko, šiuolaikinio šokio, fizinio teatro ir akrobatikos. Daiktai, kuriais žongliruojama, teatro scenoje ar cirko arenoje tampa savarankiškais personažais. Jie griauna artistų planus, persikūnija į kitus vaidmenis.
Kauniečiams puikią progą pamatyti Jerome’o Thomas kuriamą žongliravimo teatrą sudarė Prancūzų kultūros institutas, parėmęs jo gastroles. Rugsėjo pradžioje A.R.M.O. gastroliuos ir Vilniuje, o maestro ves seminarą visiems, norintiems susipažinti su naujojo prancūzų cirko tradicija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.