Po poilsiautojų nakvynės kartais prireikia ir dujokaukės

Poilsiautojams būstą nuomojantys Palangos ir Šventosios gyventojai savo „darbdavius” ne visada išlydi geru žodžiu minėdami.

Šnekinti nuomotojai sakė, kad per savo darbo praktiką įgunda iš pirmo žvilgsnio spėti, kurie klientai bus patikimi – nesusprogdins namo, nepaliks dvokiančių nešulių ar neapgyvendins visos šutvės vietoje sutartų dviejų poilsiautojų.

Pageidaujamųjų sąraše – pasiturintys poilsiautojai, ir ne tik dėl storos piniginės. Uždarbiautojų patirtis liudija, jog būtent jie yra patikimiausi ir mažiausiai kvailysčių iškrečiantys klientai.

Noras užsidirbti kartais nuomotojus vos per plauką nepalieka skurdžiais.

Palangoje kambarius nuomojanti ponia Nijolė džiaugėsi, kad tądien, kai poilsiautojų mažametis sūnus nusigavo iki rūsio, šeimininkai buvo namie. Dar truputį, ir poilsiautojų mūrinukas būtų išlėkęs į orą – be priežiūros likęs vaikas įjungė rūsyje buvusį šildymo centrą. Nedaug trūko, kad iki 100 laipsnių įkaitęs vanduo sprogtų.

Netvarkingų motinų paliktos panaudotos vaiko sauskelnės tėra smulkmena palyginti su tuo, ką kartais iškrečia suaugusieji.

Išmatų krūvos po pagalvėmis ar ant patalynės – dažnas vaizdas. Deja, jos neretai aptinkamos jau nuomininkams atsisveikinus su šeimininkais. Anot Nijolės, kambarius tenka kuopti vos ne su dujokauke ir guminėmis pirštinėmis.

„Jei pamatytumėte poilsiautojų paliktą kambarį jiems išvykus, nereikėtų jokių komentarų”, – sakė moteris.

Anot ponios Marijos, kambarius nuomojančios Šventojoje, mėgstamiausias poilsiautojų triukas – vietoje kelių žmonių apsigyventi gerokai didesniam žmonių skaičiui. Taip taupyti dažniausiai bando jaunimas. Tad jie patenka į dažno nuomotojo nepageidaujamųjų sąrašą.

Be to, dėl jaunimo keliamo triukšmo neretai tenka kentėti ne tik patiems, bet ir aiškintis su kaimynais.

Pasak pašnekovių, jau pirmieji potencialaus kliento sakiniai nulemia, ar jam bus išnuomotas būstas. Nors pasitaiko, kad ir apsigaunama.

Kartą kambarys buvo išnuomotas nestabilios psichikos žmogui, kuris užuot mokėjęs pinigus šeimininkams bendravo su nežemiškomis galaktikomis.

Girti poilsiautojai taip pat kelia galvos skausmą. Vienas į svečius atvykęs užsienietis padaugino lietuviškų stipriųjų gėrimų taip, kad ne tik nerado savo nuomojamo kambario, bet ir tualeto.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.