Pradeda veikti nemokamas Švietimo informacijos telefonas 8 800 10118

Švietimo ir mokslo ministerija, atsižvelgdama į tai, kad prieš kiekvienus naujus mokslo metus ir jiems prasidėjus padaugėja mokinių, tėvų, taip pat mokytojų klausimų praktiškais mokyklos gyvenimo klausimais, įsteigė nemokamą švietimo informacijos telefoną 8 800 10118.

Šiuo numeriu paskambinęs žmogus iš kompetentingų institucijų – Švietimo ir mokslo ministerijos ir savivaldybių švietimo padalinių – galės gauti atsakymus į rūpimus klausimus, taip pat pranešti apie pamokų metu ne mokykloje esančius vaikus.

Švietimo informacijos numeris veiks darbo dienomis nuo 9 iki 17 val. Nemokamu telefono numeriu klausimus užduoti ir pranešti apie mokyklos nelankančius vaikus bus galima iki spalio 20 d.

Taip pat ketvirtus metus tęsiama ir akcija „Mokyklon? Pakeliui!”, kuria siekiama pritraukti į mokyklą jos nelankančius arba ne nuolat lankančius vaikus ir paskatinti visuomenę prisidėti prie šios problemos sprendimo. Paskambinus nemokamu telefono numeriu 8 800 10118 galima pranešti apie pamokų metu ne mokykloje esančius vaikus. Informacija operatyviai bus perduota atsakingiems specialistams savivaldybėse ir mokyklose, kurie išsiaiškins kodėl vaikas ne mokykloje ir padės jam sugrįžti į mokyklą.

Akcija vyks ketvirtus metus iš eilės. Pirmųjų akcijų metu sulaukta daugiau nei 3000 skambučių, daugiau nei 1200 konkrečių pranešimų apie vaikus pamokų metu nesančius mokykloje perduota savivaldybių atsakingiems asmenims.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.