Į mokyklą – ir pėsti, ir ratuoti

Panevėžio rajone daugiausiai mokinių į pamokas ir atgal namo veža pačių mokyklų transportas. Didesniais ar mažesniais savo autobusais pernai naudojosi 15 rajono mokyklų.

Netrukus prasidėsiančiais naujaisiais mokslo metais atokiau savo mokyklų gyvenantys Panevėžio rajono vaikai jas kas rytą pasieks ne tik mindami dviračius.

Pasak Panevėžio rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiojo specialisto Vaido Pociaus, rajono vaikus į pamokas veš ir mokyklų transportas, maršrutiniai autobusų parkų bei privatūs autobusai, taip pat mokykliniai geltonieji autobusai.

V.Pociaus duomenimis, pernai iš 5129 rajono mokinių į mokyklas buvo vežami 903, arba apie 20 procentų. Maršrutiniais autobusais į mokslus keliavo 178, privačiais – 149, pačių mokyklų transportu – 466, geltonaisiais autobusiukais – 64 vaikai.

„Deja, šešiems vaikams iki toliau kaip trys kilometrai nuo savo namų esančių mokyklų pernai teko gautis savo kojomis. Šie mokiniai yra iš ypač atokių rajono vietovių, iš kurių organizuoti pavežėjimą itin keblu”, – vakar PB sakė rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas.

Šiuo metu 15 Panevėžio rajono mokyklų mokiniams suvežioti į pamokas ir parvežti namo turi 8 daugiau kaip 40 vietų autobusus, 5 autobusus, kuriuose telpa 13-24 keleiviai, 4 mikroautobusus bei 2 šešiaviečius lengvuosius automobilius. Geltonaisiais autobusiukais naudojasi Geležių, Kurganavos, Paliūniškio pagrindinių, Raguvos bei Krekenavos vidurinių mokyklų mokiniai.

Šią rugsėjo 1-ąją Panevėžio rajone į mokyklų klases susirinks 5200 mokinių, iš jų pirmokų – 381.

Rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiojo specialisto V.Pociaus teigimu, palyginti su praėjusiais mokslo metais, šiemet bendras mokinių skaičius bus didesnis, tačiau pirmaklasių – apie 40 mažiau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.