Autoa.lt rengia autoaukcionus internete Lietuvoje

Turbūt ne vienas iš mūsų esame girdėję apie automobilius, parvežtus iš JAV ir Vakarų Europos, bei apie tai, kad šie automobiliai įsigyti aukcione.

2006 metų birželio mėnesį galima laikyti šių internetinių autoaukcionų Lietuvoje gimimo data, nes būtent nuo tada šią paslaugą pradėta teikti tinklalapyje autoa.lt.

Tai, kad ir Lietuvos vartotojai jau pribrendo šiai paslaugai, liudija didelis tiek įmonių, tiek ir privačių asmenų susidomėjimas šia paslauga. Tarp informacinių rėmėjų bei partnerių yra žinomos Lietuvos kompanijos ir lankomiausi Lietuvoje interneto portalai.

Turbūt kyla klausimas, kuo gi skiriasi automobilio pirkimas internete aukciono būdu nuo paprasto automobilio pirkimo automobilių salone ar aikštelėje.

Pirmiausia, tai kaina – aukcione parduodamo automobilio ji yra mažesnė nei skelbiamos kitose informacinėse priemonėse. Tokie sandoriai yra naudingi pirkėjui ir pardavėjui. Pirkėjas gali pigiau įsigyti automobilį neišeidamas iš namų, o pardavėjas tokiu būdu gali atlikti savotišką kiekvieno parduodamo automobilio rinkos analizę.

Antra, tai informatyvumas. Šiuo metu informacijos pateikimas tinklalapyje autoa.lt yra nemokamas, o prisijungęs aukciono pirkėjas, informuojamas SMS žinutėmis ir elektroniniu paštu, gali sekti aukciono eigą tinklalapyje. Pardavėjas taip pat gali sekti, kaip vyksta aukcionas. Jam pranešami rezultatai, nurodomas aukciono laimėtojas ir antrąjį geriausią pasiūlymą pateikęs asmuo, jų vardai bei pavardės. Kiekviename skelbime pateikiama išsami informacija apie transporto priemonę ir net iki 15 jos nuotraukų (5 būtinos ekspozicinės ir iki 10 defektų nuotraukų).

Svarbu tai, kad visa informacija apie vykusius aukcionus yra kaupiama bei prieinama kiekvienam vartotojui. Vėliau jos pagrindu bus sukurta duomenų bazė, atspindinti naudotų transporto priemonių kainų tendenciją Lietuvos rinkoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

1 atsiliepimas į "Autoa.lt rengia autoaukcionus internete Lietuvoje"

  1. Domas

    Kaip gi iki šiol nebuvo nei vieno aukcionų portalo Lietuvoje? Mažoka automobilių pasiulymų. Bet mintis nebloga, sėkmės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.