Argentinos rinktinės lyderis E.Ginobili: mūsų tikslas – čempionų titulas

Argentinos rinktinės lyderis ir San Antonio „Spurs” žvaigždė Emanuelis Ginobili drąsiai tvirtina, kad jo šalies komanda pajėgi laimėti pasaulio čempionatą.

2004 metų Atėnų olimpinėse žaidynėse Argentinos komanda laimėjo aukso medalius, o E.Ginobili buvo išrinktas naudingiausiu turnyro žaidėju, rašo fiba.com.

Tačiau praeities pergalės jau seniai užmirštos, o E.Ginobili praėjusį sezoną vargino traumos. Nepaisant to, argentinietis įsitikinęs, kad jis ir kiti rinktinės nariai yra pasirengę kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų.

Po rungtynių su Venesuela E.Ginobili kalbėjosi su FIBA korespondentu Simonu Wilkinsonu.

-Laimėjote visas rungtynes gana dideliu skirtumu (80:70 – įveikė Prancūziją, 107:72 – Libaną, 96:54 -Venesuelą, 98:64 – Nigeriją – red.), tačiau jūsų komandos draugas Fabricio Oberto dar prieš čempionatą sakė, kad rinktinė nėra pasiruošusi visu 100 procentu. Kokia situacija rinktinėje šiuo metu?

-Manau, šios pergalės suteikė mums pasitikėjimo ir jau galvojame apie būsimas rungtynes. Pirmasis susitikimas su Prancūzija buvo išties sunkus, tačiau jau pajutome žaidimo ritmą. Tai įrodė rungtynės su Venesuela ir Libanu.

-Paskutinėse dvejose rungtynėse sulaukėte atsarginių žaidėjų paramos. Turbūt smagu sulaukti lygiavertės pamainos, leidžiančios jums atsipūsti rungtynių metu?

-Tikrai taip. Visi žaidėjai gerai atlieka savo darbą ir tai manęs nestebina. Mes turime daug atsarginių žaidėjų ir žinome, kad kiekvienas iš jų gali eiti į aikštę ir puikiai žaisti.

-Paskutinėse dvejose rungtynėse puikiai pasirodė nuo atsarginių suolelio pakilęs Walteris Herrmannas. Ar jus nustebino šis žaidėjas?

-Tai manęs nenustebino, nes esu matęs anksčiau jį žaidžiantį. W.Herrmanno pasirodymas žaidimui suteikia veržlumo. Tikiuosi, kad taip bus ir ateityje.

-Kaip vertinate A grupės komandas – Serbiją ir Juodkalniją bei Nigeriją?

-Nigerijos rinktinė nustebino savo pergale prieš pasaulio čempionus serbus. Jie visiems parodė, kad gali būti pavojingi. Serbijos ir Juodkalnijos krepšinis išgyvena kartų kaitą, rinktinę sudaro jauni žaidėjai, kuriems trūksta aukšto lygio varžybų patirties. Tačiau jie žaidžia ryžtingai ir su aistra. Šių komandų nereikia nuvertinti, o su jomis kovoti.

-Argentinos rinktinė, be jokios abejonės, sieks tik pirmosios vietos A grupėje. Ar jau ieškote palankių varžovų čempionato aštuntfinalyje, ar tiesiog žaidžiate savo žaidimą?

-Be abejo, šiek tiek stebime ir potencialių mūsų varžovų žaidimą, bet nepamirštame ir grupės rungtynių. Užimti pirmą vietą grupėje būtų smagu, tačiau svarbiausias mūsų tikslas – laimėti šį čempionatą.

-Puikią sportinę formą demonstruoja Luisas Scola, įspūdingai sužaidęs rungtynes su Venesuela – 18 taškų per 17 minučių. Kaip jis sugeba žaisti taip naudingai?

-L.Scola yra unikalus žaidėjas. Jis turi savotišką žaidimo stilių, kurį net sunku apibūdinti. Ypač sunku prieš jį gintis. L.Scola turi puikų metimą, yra greitas, todėl sunku jį vadinti tipiniu sunkiuoju kraštu. Venesuelos rinktinėje nebuvo aukštaūgių, tad sugebėjome tinkamai jį išnaudoti. L.Scola – svarbi mūsų rinktinės dalis.

-Jūs ir kiti startinio penketo žaidėjai galite dažniau rungtynes stebėti nuo atsarginių žaidėjų suolelio. Ar tai labai svarbu prieš lemiamas kovas?

-Mums tikrai pasisekė, kad nereikia visas 40 minučių praleisti aikštėje. Jėgų dar prireiks, nes nežinia, koks varžovas mūsų lauks aštuntfinalyje. Neabejoju, kad tai bus sunkios rungtynės.

-Grupės rungtynes laimite dideliu taškų skirtumu. Ar tai nebus meškos paslauga būsimiems varžovams?

-Pergalės suteikia pasitikėjimo, bet sutinku, kad reikia būti atsargiems ir nesitikėti lengvos pergalės. Tiesiog kiekvienose rungtynėse reikia kovoti ir parodyti tai, ką sugebame.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.