Įtarimų kamuolys vyniojasi toliau

Socialliberalai ginasi negavę neaiškių lėšų, o Vyriausiąją rinkimų komisiją kaltina šmeižtu

Viešosios įstaigos „Artūro Paulausko fondas” direktorius Gediminas Dalinkevičius vakar Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) įteikė raštą, kuriame reikalauja paaiškinti, kodėl komisijos atstovas J.Udris „paskleidė tikrovės neatitinkančias žinias, kad lošimų versle dalyvaujanti įmonė pervedė į viešąją įstaigą „Artūro Paulausko fondas” 150 tūkst. eurų”.

Tyrimą vadina nesąmone

A.Paulauskas „Kauno dienai” teigė nedaug ką galįs pasakyti apie jo vardą naudojančios viešosios įstaigos veiklą ir pasiūlė visais su „Artūro Paulausko fondu” susijusiais klausimais kreiptis į buvusį Seimo narį socialliberalą Gediminą Dalinkevičių, kuris šioje įstaigoje dirba direktoriumi. „Jis yra vadovas, o aš net nesu steigėjas tos viešosios įstaigos. Aš tik leidau naudoti mano vardą”, – sakė A.Paulauskas.

„Aš labai ramiai stebiu ir galvoju, kad visa ta nesąmonė turi baigtis. Nes nuo pat pradžių ji neturėjo nė vieno procento pasisekimo. Tas, kas tai pradėjo, tą supranta, bet vis naujais šmeižto gūsiais maitina šį skandalą”, – savo požiūrį į vieną po kito socialliberalus užgriuvusius nemalonumus dėstė buvęs Seimo Pirmininkas.

„Užpuolė negarbingai, labai negražiai ir labai šmeižikiškai”, – apie įtarimus, mestus „Artūro Paulausko fondui” kalbėjo šios įstaigos direktorius G.Dalinkevičius.

Įstaigai vadovauja partijos lyderio žmona

„Šios įstaigos steigėja yra Jolanta Paulauskienė. Ir tai yra viešoji įstaiga, kuri turi pavadinimą „Artūro Paulausko fondas”. Bet tai nėra fondas, bet, pagal įstatymus, viešoji įstaiga”, – patikslino G.Dalinkevičius.

„Aš buvau paprašytas sukurti tam tikrus programinius dalykus, o Jolanta ieškojo atsakymų, kaip ji galėtų veikti šitame procese. Ji iki šios dienos, iki šios valandos laikė tam tikrus mažus finansus, kuriais buvo galima kažkiek judėti. O tai, kas paskelbta žiniasklaidoje, apie tuos šimtus tūkstančių, mane smarkiai šokiravo, nes tai visiškai neatitinkanti jokios tiesos žinia”, – tvirtino buvęs parlamentaras.

„Neužmirškite, kad tokia viešoji įstaiga ieškodama lėšų turi rašyti pareiškimus ir kreiptis į atitinkamus žmones. Kadangi aš direktoriauju, tai gyvenime neleisiu sau teršti vieną ar kitą procesą abejotinais veiksmais. Štai kas mane šiandien siutina, kad bandoma prirašyti tokį keistą procesą, nes tokia viešoji įstaiga kaip „Artūro Paulausko fondas” ir lošimo įstaigos kaip rėmėjai būtų nesuderinami dalykai, jeigu taip būtų. Tad čia yra ne tik šmeižtas, bet net ir absurdiškas šmeižtas”, – piktinosi G.Dalinkevičius.

„Norėčiau paprašyti, kad nepainiotumėte jokių politinių peripetijų su šitos įstaigos veikla. Dar kartą pabrėžiu – tai ne Paulausko, o Paulauskienės įmonė ir ji neturi jokių politinių kėslų”, – pokalbio pabaigoje patikino G.Dalinkevičius.

Komisija tęsia darbą

VRK posėdyje, išanalizavus žiniasklaidoje paskelbtą informaciją, kuri Naujajai sąjungai meta įtarimų šešėlį dėl neskaidraus finansavimo, nuspręsta pradėti tyrimą. Socialliberalų finansus tiriančios VRK darbo grupės vadovas Jonas Udris kaip vieną tyrimo aspektų įvardijo ir žiniasklaidoje pasirodžiusias žinias, esą su lošimų verslu susijusios bendrovės galėjo paremti Naująją sąjungą per jos lyderio Artūro Paulausko vardo fondą.

VRK vadovas Z.Vaigauskas žurnalistams pripažino, jog VRK posėdyje apie įtarimus dėl galimai neteisėto NS finansavimo per A.Paulausko vardo fondą prabilęs J.Udris pasielgė neapdairiai.

„Mes išgirdom G.Dalinkevičiaus tvirtinimą, kad jo atstovaujamas fondas jokių pinigų nėra gavęs. Dalykus, kurie gali įžeisti, klaidinti, mano galva, reikia sakyti patikrinus, nes yra gana daug skleidžiamų gandų, kuriuos pasitikrinus paaiškėja, kad jie nėra pakankamai pagrįsti”, – sakė Z.Vaigauskas.

Tuo tarpu VRK darbo grupės vadovas J.Udris sako nesijaučiąs apšmeižęs A.Paulausko fondą bei socialliberalų partiją. Anot J.Udrio, prašydamas pratęsti darbo grupės veiklą jis komisijos narius supažindino su žiniasklaidoje pasirodžiusia medžiaga. Teisininko teigimu, sunku įsivaizduoti, kad komisijos narių supažindinimas su laikraštiniu tekstu galėtų būti vertinamas kaip šmeižtas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.