Apie Kaltinėnus išgirdo ir Vatikane

Šventojo Sosto atstovybėje Vilniuje apsilankę nedidelio Lietuvos miestelio tikintieji skundėsi Telšių vyskupu ir prašė pakeisti neseniai pas juo atkeltą kunigą

Vasarą sukilimo vieta tapę Kaltinėnai (Šilalės r.) pamažu susitaiko su kunigo Petro Linkevičiaus iškėlimu, tačiau kategoriškai atsisako pripažinti naująjį savo sielų ganytoją – Narsutį Petriką.

Dėl to miestelio tikinčiųjų bendruomenės delegacija šią savaitę buvo atvykusi į Vilnių, kur susitiko su apaštališkuoju nuncijumi arkivyskupu Peteriu Stephanu Zurbriggenu.

Kaip LŽ pasakojo sustikime dalyvavęs buvęs Kaltinėnų parapijos vargonininkas Gražvydas Gasparavičius, jie buvę maloniai nustebinti nuoširdaus pokalbio su nuncijumi, jo noro viską žinoti apie padėtį Kaltinėnuose. Gasparavičius teigė, kad jiems teko paneigti kai kurią Telšių vyskupo Jono Borutos nuncijui anksčiau suteiktą informaciją.

„Buvo pasakyta, kad Jaunimo centras iš bažnyčios rūsių buvo iškraustytas, nes esą nebuvo aišku, kas tai per įstaiga, kam ji priklausanti, – LŽ pasakojo kitas susitikimo dalyvis Giedrius Dainys. – Tuomet aš parodžiau nuncijui Jaunimo centro registracijos pažymėjimą, kad priklausome būtent Kaltinėnų Jono Krikštytojo bažnyčiai. Tai pamatęs, nuncijus tik rankomis skėstelėjo”.

„Iš nuncijaus sužinojome dar vieną „naujieną”, kad mūsų bažnyčia neva gali nugriūti, ir kad po ja esančios kriptos kelia pavojų žmonių gyvybei, – susitikimo įspūdžiais dalijosi Gasparavičius. – Kaip ir buvo galima tikėtis, Petrikas buvo išsigynęs ir tai, kad sumušė parapijietį. Mes nuncijui palikome daug dokumentų, įrodančių, kad jie Jo Ekscelencijai kalbėjo netiesą”.

Kaltinėniškiai prisipažino Šventojo Sosto atstovo Lietuvoje prašę į jų parapiją vietoj Petriko atsiųsti kitą kunigą. Žmonės pripažino, kad grąžinti Linkevičių į Kaltinėnus jau neįmanoma, tačiau jie pageidauja kunigo, kuris nebūtų įsivėlęs į konfliktą su vietos bendruomene.

Kaip LŽ rašė, kad šią vasarą Kaltinėnų tikintieji rengė piketus ir įvairioms institucijoms skundė Telšių vyskupo sprendimą į kitą parapiją iškelti itin mėgstamą ir daug miestelio labui nuveikusį dvasininką. Į žmonių skundus atsižvelgta nebuvo, vietoj Linkevičiaus į Kaltinėnus dirbti atvyko Petrikas. Tačiau jau pirmąją dieną jis įsivėlė į konfliktą su tikinčiaisiais. Naujasis kunigas ranka smogė į veidą protesto akciją prie bažnyčios filamvusiam Dainiui. Šis parašė pareiškimą policijai dėl sumušimo. Buvo uždarytas Jaunimo centras, nutraukas senelių globos namųs finansavimas.

Anot kaltinėniškių, nuncijos pripažino, kad iškelti Petriką iš Kaltinėnų būtų geriausia išeitis.

Žmonės teiravosi, ar nebūtų galima pakeisti paties vyskupo Borutos, bet Zurbriggenas atsakė, kad tai padaryti būtų sunku.

„Nunciatūrą palikome pakylėti. Nuncijus mus palaimino, įteikė atminimo medalius. O kai mes, dėkodami už tokį malonų priėmimą, garsiai išsakėme viltį, jog, ko gero, nebereikėsią net į Vatikaną su savo bėdom važiuoti, nuncijus atsakė, jog mes – jau Vatikane”, – džiaugėsi žmonės, tikėdamiesi gerų pokyčių. Tačiau kelionės į patį Vatikaną jie kol kas dar neatsisako.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.