Jachtklubas sulaukė permainų

Dešimtmečius gyvuojantis Klaipėdos jachtklubas sulaukė permainų meto – investicijų ir nekilnojamojo turto bendrovės ėmėsi jo rekonstrukcijos, po kurios vieta visiškai pasikeis ir taps patogi poilsiui bei keliautojams.

Investicijų bendrovei „Invalda” bei nekilnojamojo turto valdymo įmonei „MG Valda” priklausanti „Dommo Nerija”, metų pradžioje iš Lietuvos sporto draugijos įsigijusi „Klaipėdos jachtklubą” Smiltynėje, rengia atvirą architektūrinį konkursą sukurti koncepciją Klaipėdos jachtų uostui ir jo prieigoms kompleksiškai sutvarkyti.

Kitąmet į jachtklubo rekreacinio komplekso statybą numatoma investuoti apie 15 mln. Lt, dar tiek pat bus skiriama prieplaukų pertvarkai, rašo dienraštis „Verslo žinios”.

Pasak „Dommo Nerijos” direktoriaus Vlado Šeporaičio, iki spalio mėnesio truksiančio konkurso metu bus siekiama remiantis istorine medžiaga suprojektuoti šiuolaikišką, aukšto lygio, patogią pramoginių ir kruizinių jachtų bei katerių prieplauką su visa europinius standartus atitinkančia infrastruktūra ir paslaugomis, taip pat – poilsio kompleksą su atvirais sporto aikštynais ir baseinais.

Po rekonstrukcijos „Klaipėdos jachtklubas” turėtų tapti uostu su sukurta turizmo infrastruktūra ir papildomomis paslaugomis, galinčiu pritraukti privačių investuotojų. Tai dar labiau pagausintų turizmo paslaugas, pagerintų jų kokybę, pailgėtų uosto veiklos bei turizmo sezonas.

„Matome didelių perspektyvų skatinti jūrinio turizmo infrastruktūros plėtrą pajūryje, todėl rekonstruodami „Klaipėdos jachtklubą” sieksime jį paversti vienu moderniausių vandens transporto uostų Lietuvoje”, – teigė V. Šeporaitis.

„Dommo Nerija” rekonstrukcijos metu Kuršių nerijos nacionaliniame parke, kurio teritorijoje yra jachtklubas, įrengs specialiuosius apžvalgos bokštus bei aikšteles, suprojektuos mokomuosius bei pažintinius takus, kurie žiemą bus pritaikomi slidžių turizmui.

„Jachtų uoste turi būti teikiamos įvairios ES standartus atitinkančios paslaugos, kad turistas galėtų išsinuomoti viešbučio kambarį ar poilsio apartamentus, apsipirkti, surasti pramogų ir maitinimo įstaigų, patogiai pasistatyti automobilį ir prisišvartuoti jachtą, atlikti smulkų remontą”, – sakė V. Šeporaitis.

Klaipėdoje dar veikia nauja jachtų marina, įsikūrusi „Klaipėdos laivų remonto” teritorijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.