Poilsiavietėms trūksta šeimininko rankos

Šalyje surengta aplinkosauginė akcija nustatė, kad ne visos savivaldybės, tarp jų Klaipėdos, Skuodo ir Pagėgių, tinkamai prižiūri prie ežerų ir kitų vandens telkinių esančias poilsiavietes.

Visų regionų aplinkos apsaugos departamentų pareigūnai kartu su savivaldybių, seniūnijų atstovais ir policininkais savo teritorijose aplankė daugumą poilsiautojų mėgstamų ir gausiai lankomų vietų ne tik paežerėse ar paupiuose, bet ir kai kuriose saugomose teritorijose.

Tikrinta, kaip tvarkomos šios vietos, ar jose pastatytos šiukšlių dėžės, atliekų konteineriai, ar šiukšlės laiku surenkamos ir išvežamos.

Akcijos rezultatai byloja, kad dauguma savivaldybių ir seniūnijų rūpinasi prie vandens telkinių esančių poilsiaviečių tvarkymu, tačiau nustatyta ir aplaidumo atvejų.

Klaipėdoje rūpestingos šeimininko rankos trūksta prie Danės upės krantinių, aplink Tauralaukio gyvenvietę, Melnragės ir Girulių miško dviračių takuose bei poilsinėse. Uostamiesčio savivaldybė įpareigota sutvarkyti šias vietas.

Skuodo rajono aplinkosaugininkai įspėjo vietos Savivaldybę, kad ji sutvarkytų poilsiavietę Kubiliškės kaime, prie tvenkinio. Čia mėtosi šiukšlės, neįrengtos laužavietės, todėl žmonės laužus kūrena bet kur, juose degina atliekas.

Pagėgių savivaldybės teritorijoje aptiktos trys prišiukšlintos teritorijos. Jas nurodyta sutvarkyti. Tai Gėgės upės krantas ties Vyžių kaimu, Kucų ežero poilsiavietė ir Nemuno krantas ties Rambyno kalnu.

Tokia aplinkosauginė akcija šį sezoną surengta jau antrą kartą. Pirmoji vyko birželio pabaigoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.