LNK kviečia į nuostabų pasaulį. Informacija apie 2006/2007 metų LNK TV sezoną

Du milijonai per savaitę, nauja partija, dainos pakeliui į žvaigždes, Haris Poteris ir Tonis Soprano, plius vienas nepadorus pasiūlymas. Argi pasaulis ne nuostabus? LNK pradeda naująjį, dvyliktąjį sezoną „Pasaulis nuostabus”, išlaikydama savo daugiasezones tradicijas ir siūlydama ryškių naujienų. „Partija”, „Jeigu”, „Nekviesta meilė”, „Domus galerija. Stilius”, „Teleloto”, „Kelias į žvaigždes 2”, specialieji penktadieniai – tai šio sezono LNK naujokai.

„Naująjį šio sezono tinklelį pavadinčiau kultūringu. Su kiekvienu sezonu laidos tampa vis kokybiškesnės, mes orientuojamės į modernią, išsilavinusią, reiklią auditoriją. Tie laikai, kai buvo svarbu, kad televiziją žiūrėtų kuo daugiau žmonių, praeina, ir mes dabar neretai džiaugiamės ne bendru laidos reitingu, o auditorijos kokybe. Moderniomis laidomis, kaip „Partija”, „Jeigu”, nauju užsienio produkcijos paketu bandysime pritraukti ne varžovų auditorijos, o naujų žiūrovų, kurie vietoj televizoriaus rinkdavosi teatrą ar parodą”, – sako LNK generalinis direktorius Paulius Egidijus Kovas.

Pasak P. Kovo, kalbėti apie auditorijos ir laidų kokybę LNK gali drąsiai, nes yra praėjusio sezono lyderė. LNK buvo žiūrimiausia ir bendru laiku, ir prime time; praėjusį sezoną LNK parodė populiariausią laidą „Auksiniai svogūnai”, o populiariausių autorinių laidų dešimtuke buvo septynios LNK laidos. Todėl ir kitą sezoną žiūrovai matys „NML”, „Nuo… iki…”, „Pagalbą. SOS”, „Nepriklausomą paieškų tarnybą”, „Lalailą”, „Sroves”, „Paskutinę instanciją” ir kitas populiarias LNK laidas.

Pokalbiai „Partijoje” ir „Jeigu”

Svariausias naujojo sezono debiutas – Haroldas Mackevičius naujoje tiesioginėje pokalbių laidoje „Partija”. H. Mackevičius daugelį metų įdėmiai seka Lietuvos politikos bei ekonomikos aktualijas, kurios iki šiol tapdavo humoristinių siužetų scenarijais. Laidoje, primenančioje šachmatų partiją apie mūsų gyvenimo reiškinius ir įvykius bus kalbama rimtai, tačiau nevengiant ironijos bei linksmų pastebėjimų. „Partija” laiko savo misija atskleisti, kokia ta Lietuva ir jos politika, nors ji ir nenuspėjama, tarsi šachmatų lenta su mūšiui išrikiuotomis figūromis, kur niekad neaišku, kas šešėlyje tūnantis valdovas, o kas – juo apsišaukęs pėstininkas, kas iš tikrųjų pradeda ir laimi.” Laidą H. Mackevičius rengs kartu su LNK žinių tarnyba.

„Jeigu būčiau jo vietoje”, – ne kartą teko taip sakyti. Nuo šio rudens atsirasti kieno nors vietoje nereikės laiko mašinos ir bioenergetikų paslaugų. Žurnalistas Jonas Banys kartu su atlikėju Svaru rengs pokalbių šou „Jeigu”. Šioje dramatiškoje, nenuspėjamoje, linksmoje laidoje svečiuosis žymūs visuomenėje žmonės. Laidos vedėjai pasakos įžymybei istoriją, paremtą tikrais išgyvenimais ir tikromis dilemomis. Svečias turės įsijausti į siužetą, susitapatinti su herojumi ir rinktis, kaip elgtis vienoje ar kitoje situacijoje. „Kiekvienas įžymybės sprendimas laidoje atskleidžia ją kaip asmenybę. Laidoje smagia ir patrauklia forma provokuojama svečius ir žiūrovus apmąstyti savo pažiūras į moralę ir etiką”, – sako laidos prodiuseris Ričardas Rickevičius. Pasak Svaro, „Jeigu” tikslas – laužyti stereotipus ir prisiminti vertybes, kurios primirštos vartotojiškame pasaulyje. „Tai – socialinis eksperimentas”, – pridūrė J. Banys. Laidos svečiai rinksis, susidūrę su moraline dilema, o žiūrovai taip pat galės rinktis, su kuriuo vedėju žiūrėti „Jeigu” – su Baniu ar Svaru.

Aistros „Nekviestoje meilėje” po 40 metų

Naujajį sezoną – kasdienis televizijos serialas apie sudėtingus vyrų ir moterų santykius „Nekviesta meilė”, kurį suka LNK televizija ir prodiuserių firma „Videometra”, sukūrusi ne vieną populiarų lietuvišką serialą. Daugiaserijiniame filme vaidins rinktinė geriausių Lietuvos aktorių komanda: Saulius Balandis, Adolfas Večerskis, Nijolė Narmontaitė, Monika Bičiūnaitė, Andrius Bialobžeskis, Rimantas Bagdzevičius, Larisa Kalpokaitė, Inga Jankauskaitė, Rimantė Valiukaitė ir kiti. Scenarijaus autoriai – viena populiariausių Lietuvos rašytojų, bestselerių autorė Daiva Vaitkevičiūtė, taip pat Rolandas Skaisgirys ir Alvydas Šlepikas.

„Vyras visada tarytum didelis vaikas – kiekvienas turi silpnybių: vienam reikia striptizo klubų, kitas turi meilužę ir užguitą žmoną, trečias tiesiog nelaimingas, nes jo paties žmona neištikima, – sako serialo autoriai. – Į keturiasdešimt metų sulaukusių vyrų širdis ateina tai, ką vadiname vidutinio amžiaus krize. Kas gali nuo jos išgelbėti? Gal netikėta meilė, ateinanti tada, kai atrodo, jog viskas gyvenime prarasta?”

„Nekviesta meilė” – televizijos serialas ne tik apie vyrus ir jų krizes, bet ir apie moteris – tų vyrų žmonas, drauges, meilužes, dažnai tikrąsias jų poelgių ir sprendimų kaltininkes. Serialas bus ir apie jaunų žmonių svajones išsiveržti iš pilkos kasdienybės, įrodyti sau bei kitiems, jog tam, kad įsitvirtintum gyvenime, tereikia pastangų ir… meilės.

„Teleloto” sugrįžimas

Meilę lydi azartas, o azartą – pinigai. Po šešerių metų pertraukos į LNK grįžta populiariausia loterija Lietuvoje „Teleloto”, per savo istoriją išdalinusi daugiau nei 400 milijonų litų prizų. Nuo šiol sekmadienio vakarais per LNK bus žarstomi milijonai su Marijum Žiedu, Gabriele Bartkute, Rimu Valeikiu ir Egle Balčiūnaite. „Loterijos populiarumas mus įpareigoja savo laidą rodyti toje televizijoje, kuri sekmadienio vakarais yra žiūrimiausia. Mus įkvepia „Nacionalinės muzikos lygos”, „Paskutinės instancijos” kaimynystė”, – teigia „Teleloto” rengėjai.

Jei sekmadienį milijono išlošti nepavyktų – dar vieną šansą turite trečiadieniais pas Arūną Valinską žaidime „Šeši nuliai – milijonas”.

Specialieji penktadieniai

Nuo šiol penktadienio vakarai bus ypatingi, nes kiekvieną penktadienį LNK dovanos po specialų renginį ar koncertą. Eilėje laukia radijo stoties „Lietus” gimtadienio koncertas „Ugnies ir lietaus šventė”, „Mis visata 2006”, „Kelio į žvaigždes” dainos koncerte „Prieš ir po 20 metų”, koncertas „Tikri vyrai” su Ž. Žvaguliu, G. Paškevičium ir E. Kučinsku, taip pat Marijono Mikutavičiaus gyvo garso koncertas, „Mis pasaulis” transliacija ir Arūno Valinsko jubiliejinis 40-mečio koncertas.

Stilius ir žvaigždės

„Domus galerija. Stilius” – nauja „Nuo…iki…” komandos laida – nuo naujojo sezono ketina diktuoti interjero madas Lietuvoje. „Žvaigždės” statulėlė už stilingus namus – toks naujos laidos principas, – sako žurnalistė Rūta Mikelkevičiūtė. – Kiekvienoje laidoje žiūrovams parodysime kelis interjerus, kuriuos vertins kandi komisija ir išrinks, kuris iš pasiūlytų interjerų vertas „Žvaigždės”. Komisija nežinos, kieno tie namai, ir bandys spėti šeimininko lytį, amžių, pomėgius, charakterį.”

„Kelias į žvaigždes” tęsiasi

Rugsėjo 30 paaiškės, kas laimės žurnalistinį realybės šou „Alfa.lt” ir išvažiuos studijuoti BBC žurnalistikos mokykloje. Vos po vienos dienos pertraukos LNK pradės naują šou – „Kelias į žvaigždes 2”. Visų laikų populiariausias muzikinis realybės šou „Kelias į žvaigždes” pradės savo antrąjį sezoną. Praėjusiais metais šis LNK realybės šou pripažintas geriausiu prekės ženklu Lietuvoje – konkurse „Baltic Brand Formula” laimėjo pirmąją vietą. Penki tūkstančiai ir penki šimtai anketų gauta paskelbus atranką į šio realybės šou antrąjį sezoną. „Manau, kad didžiausiais „Kelio į žvaigždes” pripažinimas yra tai, kad šiais metais į atranką atėjo daug daugiau profesionalių atlikėjų”, – įsitikinęs projekto prodiuseris L. Šeškus. Šiuo metu finalinis „Kelio į žvaigždes” atrankos turas baigtas, tačiau komisija dar pasilieka porą savaičių peržiūrėti filmuotą medžiagą, pasikviesti dalyvius individualių pokalbių ir dar sykį perklausyti vokalus profesionaliose garso įrašų studijose. Pasibaigus atrankai, komisijos nariai teigė, kad juos nustebino ne tik dalyvių profesionalumas, vokaliniai sugebėjimai, bet ir tai, kad dauguma atkakliai siekia savo tikslo dainuoti scenoje, atrankoje dalyvauja ne pirmi metai, stengiasi, ateina puikiai pasiruošę.

NML – nauji veidai

Kol būsimos žvaigždės eis mokslus „Kelyje į žvaigždes”, profesionalai rodys klasę Nacionalinėje muzikos lygoje. „Naujasis NML sezonas – su šūkiu „Nauji veidai – nauja kokybė”, – sako NML komisaras Algis Ramanauskas-Greitai. Šiemet NML studijoje pasirodys čia dar nedalyvavę atlikėjai ir grupės. Tai – „Gravel”, rokeris Lukas, „UAB Music”, Rūta Ščiogolevaitė, Mino, Aistė Pilvelytė, „Studija” ir kt. Šiemet NML – ir naujas latvių desantas: Eurovizijos numylėtiniai duetas „Valters & Kazha” ir alternatyvaus poproko grupė „Double face eels”.

Vienas nepadorus pasiūlymas

„Myli. Nemyli” vedėjai Livija ir Leo šį sezoną turi nepadorų pasiūlymą. Aklojo pasimatymo taisyklės – dar labiau provokuojančios, o apsisprendimai – ypač aštrūs. „Klaidos ir laimėjimo kaina šiemet dar didesnė”, – intriguoja Leo. „Meilė, melas ir pinigai kaip niekad arti vieni kitų”, – gąsdina Livija. „Myli, nemyli. Nepadorus pasiūlymas” į akląjį pasimatymą kvies neriboto amžiaus vaikinus ir merginas. „Jie rinksis vieni iš kitų, o žaidime kaskart atsiras dilema: pinigai ar jausmai, kai dalyviui pateiksime po nepadorų pasiūlymą – iškeisti savo jausmus į pinigus”, – sako Leo. „Ir štai didysis klausimas: už kokią didžiausią sumą galima žmogų išmainyti į pinigus. Kas laimi – ar tie, kurie klauso širdies, ar tie, kurie skaičiuoja”, – sako Livija. Tačiau „Myli. Nemyli. Nepadorus pasiūlymas” moralas žiaurus – jei abu pasirinks pinigus, liks be nieko.

Nauji sezono rūbai

LNK eterio senbuvės taip pat keičiasi. Daivos Tamošiūnaitės publicistikos laida išlipa iš susiaurintų meilės istorijų rėmų. „Istorijos” bus intelektualesnės, protingesnės, orientuotos į smalsią auditoriją. Tačiau išliks tokia pat pozityvia, gera, gyvenimo džiaugsmu spinduliuojančia laida, – sako D. Tamošiūnaitė. – „Istorijos” – tai tiesiog įdomios istorijos: žinomų, jau pamirštų, dar nežinomų žmonių, šeimų, dinastijų… Net galės būti ir įdomių namų istorijos, jei tik atsiras, kas jas papasakos.

Naująjį LNK sezoną realybės šou „Grožio fabrikas” bus ne tik grožį puoselėjanti laida. Nuo rudens „Grožio fabrikas 2. Medicinos istorijos” kartu su Medicinos diagnostikos centru padės žmonėms įveikti ne išorės trūkumus, bet nugalėti rimtus sveikatos sutrikimus.

„Grožio fabrikas” sulaukė 20 000 žiūrovų anketų, o „Grožio fabrikas 2. Medicinos istorijos”, ko gero, sulauks daugiau nei 50 000 anketų. Laidai per sezoną skiriama pusė milijono litų, laidos kūrėjai dirbs kartu su 30 profesionalių medikų komanda. Stengsimės padėti kuo daugiau žmonių”, – žada prodiuseriai.

Futbolas

Kita didelė šio sezono naujiena – visų mėgstamas futbolas. LNK ir Lietuvos futbolo federacija pasirašė sutartį transliuoti Lietuvos futbolo rinktinės 2008 Europos futbolo čempionato atrankos varžybas. LNK žiūrovai per pusantrų metų išvys dvylika varžybų, kuriose Lietuvos rinktinė susirungs su Italijos, Prancūzijos, Ukrainos, Škotijos, Farerų salų ir Gruzijos futbolininkais. LNK pirmąsyk savo istorijoje transliuos futbolo rungtynes ir mano, kad taip remdama šią sporto šaką prisidės prie didelės jos ateities Lietuvoje.

Naujo sezono pažiba – Haris Poteris ir Žiedų valdovas

Kaip ir kasmet, LNK televizija įsigyja filmus iš didžiausios Holivudo kino kompanijos „Warner Bros.”, kurios kasmetinės pajamos iš šios studijos sukuriamų ir platinamų filmų viršija milijardą dolerių. Kaip mes mėgstame sakyti, puikiai prieš filmą atpažįstamas „Warner Bros.” logotipas – tai garantas, kad laukia puikus kino vakaras. Mat „Warner Bros.” išsiskiria iš kitų kompanijų solidžia produkcija, daugybe „Oskarų” ir kitų apdovanojimų pelniusiomis dramomis bei „Emmy” įvertintais serialais.

Viską pasako filmų pavadinimai, o šių metų LNK pirkinys išsiskiria itin garsiais vardais. Tai dvi „Hario Poterio” dalys, „Žiedų valdovo” saga, „Piko valanda 2”, „Oušeno vienuoliktukas” ir daugybė kitų filmų. Ketverių metų kontraktas LNK atsieis daugiau nei 1,5 milijono dolerių, o kolekcijoje, be pačių naujausių – 100 visų laikų geriausių „Warner Bros.” filmų bei antra tiek klasikinių juostų. Tradiciškai filmams LNK bus skirta „Snobo kino” rubrika ketvirtadieniais, visas šeštadienio vakaras ir – naujiena – penktadienio vakaras.

Paskutinis „Sopranų” pasispardymas

Serialų gerbėjams – šeštasis ir kol kas naujausias „Sopranų. Mafijos kronikos” sezonas, kuris startuos jau rugsėjį. Po Naujųjų metų LNK žiūrovai išvys ir finalines „Sopranų” serijas, mat serialo autoriai, žadėję pabaigti mafijos sagą 6-uoju sezonu, visgi filmuoja dar kelias serijas, kurias vadina „bonus-sezonu”.

Džojis iš visų pamėgto serialo „Draugai” naujajį LNK sezoną turės savo serialą: jeigu pamenate, aktoriaus Matto LeBlanco kuriamas Džojis išvyko į Holivudą pradėti aktoriaus karjeros, o humoro serialas „Džojis” nušvies jo kelią į amerikietišką svajonę.

Tarp kitų serialų – „Orange County”, pasakojantis apie neturtingo vaikino kelionę į aukštuomenės pasaulį ir „Nip/Tuck”, seksualus serialas apie plastinės chirurgijos specialistus. Abu jie pasaulyje labai populiarūs.

Pažink pasaulį su „Discovery” ir BBC dokumentika

2006-2007 sezoną po kelerių metų pertraukos LNK vėl pasirašė didelį kontraktą su garsia Amerikos dokumentikos kūrimo kompanija „Discovery”. Visą sezoną žiūrovai bus kviečiami žiūrėti naujausių šios kompanijos laidų. Gerai pažįstamam pramuštgalviui „Krokodilų gaudytojui” Steve’ui Irvinui kompaniją palaikys serialo „Bugging With Ruud” vedėjas Ruudas Kleinpaste, kuris apie vabzdžius kalba su tokia aistra ir meile, kad pakeisti nuomonę apie nemalonius skėrius, širšes ir kitus skraidančius „pavojus” bus tikrai nesudėtinga!

Dar vieną dokumentikos porciją pristato gamtos mylėtojai iš šiapus Atlanto – britų BBC. Galime pasigirti, kad rodysime legendinio režisieriaus Davido Attenborough sukurtą 10 dalių laidą „Life of Birds”. 3 dalių „Dramblių dienoraštis”, 4 dalių „Beždžionių šeimyna” – tai tik keli pavadinimai iš metams pasirašyto BBC gamtos dokumentikos kontrakto.

Naujausias Natalios Oreiros serialas – per LNK

Dar viena labai svarbi naujiena telenovelių gerbėjams – serialas „Esi mano gyvenimas”. Nors bus rodoma tradiciniu laiku, tai tikrai netradicinė muilo opera (nors ir su privalomomis ašaromis bei amnezijomis). Kai eteryje matome nenuspėjamą Natalią Oreirą ir netradicinį gražuolį Fakundą Araną, puikiai pažįstamus iš jau rodytų beprotiškai populiarių serialų „Laukinis angelas” ir „Laukinio angelo sugrįžimas”, tradicinis požiūris apie telenoveles tuoj pat pakeičiamas – daug humoro, naujo požiūrio į įprastas situacijas, linksmų nesusipratimų lydės visą serialą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.