Lietuva – Australija 78:57

Lietuvos rinktinė grįžta į pergalių kelią. Pasaulio krepšinio čempionato C grupės rungtynėse, Hamamacu „Shizuoka” arenoje, A.Sireikos auklėtiniai 78:57 įveikė Australijos komandą ir išsaugojo viltis patekti į turnyro aštuntfinalį.

Lietuvos krepšininkai, įkvėpti sėkmingo M.Kalniečio žaidimo, iniciatyvą perėmė trečiajame kėlinuke ir pranašumą išsaugojo iki rungtynių pabaigos.

Kovą dėl išlikimo sėkmingiau pradėjo australai – po tritaškį pataikė J.Smithas ir C.J.Burtonas.

Lietuvių gretose sublizgėjo D.Songaila – taiklus dvitaškis, perimtas kamuolys. Jam pritarė A.Macijauskas ir K.Lavrinovičius – 6:6.

Gražų lietuvių puolimą papuošė tvirta gynyba – du kartus iš eilės perimtas kamuolys, greitos ir rezultatyvios D.Lavrinovičiaus bei A.Macijausko atakos ir A.Sireikos auklėtiniai priekyje 12:8.

Australai nepasimetė – galingas A.Boguto dėjimas, B.Newley tritaškis.

Netrukus lietuviai grįžo į įprastas vėžes – sužingsniavo A.Macijauskas ir L.Kleiza, kamuolį prarado M.Kalnietis.

Nuotaiką kiek pataisė taiklūs D.Lavrinovičiaus ir A.Macijausko tritaškiai. 20:13 – lietuviai priekyje.

Antrajame kėlinuke pirmuosius lietuvių taškus, perėmęs kamuolį, pelnė A.Macijauskas. Nesnaudė ir vyrai iš kengūrų šalies – tritaškį įsūdė J.Smithas, baudą realizavo B.Newley ir rezultatas lygus 22:22.

Įtemptas rungtynes papuošė įspūdingas R.Javtoko dėjimas po tikslaus A.Macijausko perdavimo. Australų nervai neišlaikė – stabdydamas R.Javtoką, nesportinę pražangą užsidirbo B.Newley.

Juoda diena buvo L.Kleizai – kiek anksčiau praradęs kamuolį, rinktinės debiutantas nesugebėjo pelnyti taškų iš po krepšio. Iniciatyvos ėmėsi kiti priekinės linijos žaidėjai – po 4 taškus pelnė D.Songaila ir R.Javtokas. Jų dėka lietuviai truktelėjo į priekį 35:28.

Sėkmingas lietuvių žaidimas išvedė iš kantrybės Australijos rinktinės trenerį B.Goorijaną, kuriam už replikas rungtynių teisėjams buvo skirta techninė pražanga.

Trečiojo kėlinuko pradžioje puikiai grojo R.Javtoko ir D.Songailos duetas, taikliais dvitaškiais vedęs lietuvius į priekį.

Australai atsakė D.Barlow tritaškiu ir J.Smitho dvitaškiu. Netrukus tritaškiais apsikeitė A.Macijauskas ir S.Mackinnonas. 42:36 -lietuviai priekyje.

Lietuviai nepamiršo ir klaidų – sužingsniavo įžaidėjo vaidmens ėmęsis K.Lavrinovičius. Reikiamu momentu iniciatyvos ėmėsi jaunoji baltų žvaigždė M.Kalnietis – tritaškis, perimtas kamuolys, triuškinantis dėjimas. Jam dvitaškiu pritarė R.Javtokas ir lietuviai pasiekė dviženklę persvarą – 50:39.

Lietuvos krepšininkai įsibėgėjo – L.Kleizos tritaškis, A.Macijausko perimtas kamuolys, 4 iš eilės K.Lavrinovičiaus taškai – 57:39. A.Sireika rado pergalių receptą?

Puikų lietuvių kėlinį papuošė taiklus T.Delininkaičio tritaškis paskutinę sekundę.

Ketvirtojo kėlinuko pradžioje Lietuvos rinktinė nemažino apsukų – po A.Macijausko dvitaškio saugi – 22 taškų persvara – 64:42.

Australai bandė gelbėtis tritaškiais – taikliai atakavo A.Bruce’as, B.Newley ir S.Mackinnonas.

Lietuviai ėmė klysti – kamuolį prarado D.Lavrinovičius ir L.Kleiza. Po A.Boguto dvitaškio su pražanga lietuvių pranašumas aptirpo iki 13 taškų – 69:56.

Rungtynių pabaigoje taikliai atakavo D.Lavrinovičius, R.Javtokas, A.Macijauskas ir lietuviai šventė pelnytą pergalę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Lietuva – Australija 78:57"

  1. selina

    VaLiO!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.