„Altea XL” – ispaniškai šeimyniškas

Ispanų SEAT toliau plečia gaminamų modelių gamą. Naujausia modifikacija – „Altea XL”. Kaip ir mažesnis modelio pirmtakas „Altea”, XL išlaikė sportiškas dizaino linijas, tačiau yra skirtas šeimoms, besidairančioms erdvaus, patogaus ir saugaus automobilio.

„Altea XL” modelis 18,7 centimetro ilgesnis nei įprastas „Altea”. Papildomi centimetrai padidino salono ir bagažinės erdvę, kuri nuo 409 litrų padidėjo iki 532 litrų. Sulanksčius galines sėdynes erdvė dar padidėja – iki 635 litrų. Tai vienas didžiausių rodiklių tokių automobilių klasėje.

Lyginant „Altea” su „Altea XL”, gale sėdintiems keleiviams atsirado dviem centimetrais daugiau erdvės, rašoma worldcarfans.com.

Didžiausi dizaino pakeitimai – automobilio gale, kur linijos tapo nebe tokios griežtos ir įgavo labiau šeimynišką charakterį. Akį traukianti detalė ir dideles lempos.

„Altea XL” modelyje sumontuota daugiau įvairiausios įrangos, nei modelio pirmtake. Automobilyje įtaisyti du nuo priekinių sėdynių atlošų atlenkiami stalai, elektros lizdai ir bei dėklai rankiniam bagažui.

SEAT nepagailėjo technologijų naujausiam savo modeliui. „Altea XL” prietaisų skydelyje įmontuota jungtis „TomTom” navigacinei sistemai. Sistema ne tik padeda susiorientuoti vietovėje, bet ir parodo visas Europoje esančias SEAT atstovybes.

Kaip standartinė įranga į „Altea XL” montuojamas oro kondicionierius, magnetola, nuskaitanti įrašus MP3 formatu, su šešiais garsiakalbiais, oro spaudimo padangose matuoklis, 16 colių lieti ratlankiai, automatinė greičio kontrolė, kelionės kompiuteris, automatiškai mašinos pastatymui nureguliuojami veidrodžiai.

Saugumui užtikrinti „Altea XL” pardavinėjama su šešiomis oro pagalvėmis (papildomai galima užsakyti dar dvi saugos pagalves gale), ABS ir TCS bei ESP sistemomis, vaikų saugumo įranga.

„Altea XL” bus gaminamas su penkių variklių gama – dviem benzininiais ir trim dyzeliniais. Benzininis 1,6 litro agregatas išvystys 102 AG, o 2 litrų jėgainė su tiesioginiu kuro įpurškimu -150 AG. Pastarasis variklis bus montuojamas tik į modelius su šešių laipsnių „Tiptronic” greičių dėže.

1,9 litro turbodyzelinis agregatas pasieks 105 AG, 2 litrų turbodyzelis išvystys 140 AG, o tokio pačio darbinio tūrio TDI agregatas, montuojamas su šešių laipsnių greičių dėže, 170 AG.

„Altea XL” bus surinkinėjama SEAT gamykloje Martorelio mieste. Pro šios gamyklos vartus rieda ir tokie modeliai, kaip „Ibiza”, „Cordoba”, „Altea”, „Toledo” ir „Leon”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.