Kinijos kompanija nubausta už el. pašto šiukšlinimą

Regis, tai pirmas kartas, kai Kinijos kompanija nubausta už el. pašto šiukšlinimą. Šios šalies internautai per metus gauna apie 50 mlrd. el. pašto žinučių, kurios pasirodo esančios reklaminės šiukšlės.

Kinija turi labai viliojančią interneto rinką. Šioje šalyje yra apie 111 mln. inteneto vartotojų, apie 700 000 interneto svetainių, o šalies interneto verslas sparčiai plėtojasi. Deja, oficialiais duomenimis, apie 60 proc. elektroninio pašto, pasiekiančio Kinijos internautus, yra paprasčiausios el. pašto šiukšlės.

Kaip rašoma Kinijos dienraštyje „China Daily”, už didžiulį kiekį išsiųstų niekam nereikalingų el. pašto žinučių kompanija buvo nubausta 5000 juanių (apie 630 JAV dolerių) bauda. Laikraštyje neskelbiama, kas buvo siūloma šiose el. pašto žinutėse.

Guandongo provincijos ryšių administratoriaus vicedirektoriaus teigimu, ši bauda turėtų būti perspėjimas el. pašto šiukšlių siuntinėtojams. Kompanijos ar individualūs asmenys, siuntinėjantys reklamines el. pašto žinutes pasipelnymo tikslais, gali būti nubausti iki 30 tūkst. juanių (apie 3780 JAV dolerių) baudomis. Palyginkite: vidutinis mėnesinis programuotojo atlyginimas siekia apie 800 – 1000 JAV dolerių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.