Cukrinių runkelių supirkėjai sutinka tartis dėl terminų pratęsimo

Seimo Pirmininko pavaduotojas Alfredas Pekeliūnas teigia, kad cukraus fabrikai sutinka tartis dėl cukrinių runkelių supirkimo terminų atidėjimo.

Prieš kurį laiką A.Pekeliūnas kreipėsi į cukraus pramonės įmones prašydamas 10–15 dienų atidėti cukrinių runkelių supirkimo terminus ir pradėti supirkimą rugsėjo pabaigoje – spalio pradžioje.

Prieš kelias dienas buvo gautas Lietuvos cukraus pramonės įmonių asociacijos „Cukrus” pranešimas, kuriame, teigiama „kad konkretūs kiekvieno fabriko sezono pradžios terminai ir cukrinių runkelių pristatymo grafikai bus nustatomi, atsižvelgiant į dabartinį gamtinių sąlygų pasikeitimą, runkelių augimo dinamiką ir priimtus bendrus sprendimus su runkelių augintojų kooperatyvais”.

A. Pekeliūno nuomone, svarbu, kad jau dabar cukrinių runkelių augintojai pradėtų tartis dėl runkelių supirkimo terminų su cukraus fabrikais. Seimo vicepirmininkas kreipėsi į Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmus bei žemės ūkio bendrovių asociaciją, prašydamas paraginti runkelių augintojus pradėti dialogą su cukraus gamintojais.

Nepalankūs orai – vėlyvas ir šaltas pavasaris bei karšta ir labai sausa vasara šiemet Lietuvoje lėmė itin sudėtingas ūkininkavimo sąlygas ir cukrinių runkelių augintojams, kurie teigė, kad tam, kad būtų gautas bent kiek didesnis cukrinių runkelių derlius, reikėtų vėliau, nei įprastai, nuimti šios kultūros derlių bei vėliau pradėti jų supirkimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.