Dviračių mėgėjams – naujas takas

Poryt, ketvirtadienį, oficialiai atidaromas naujas pėsčiųjų-dviračių takas Melnragė-Giruliai.

Pasak miesto Savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjos Violetos Staskonienės, šis takas pradėtas tvarkyti praėjusiais metais skyrus dalį lėšų.

„607 tūkstančius litų kainavęs 3 kilometrų tako ruožas šiemet pabaigtas”, – sakė V. Staskonienė. Anot jos, nors atkarpa ir nėra labai ilga, bet itin reikalinga ir mėgstama dviračių gerbėjų.

Sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Ignas Pocius taip pat teigia, kad toks takas šiame ruože ypač reikalingas, kadangi pėstieji ir jame nebesutelpa ir trukdo vieni kitiems.

„Anksčiau toje vietoje buvo paprastas, siauras pėsčiųjų takelis. Įrengus naują ir modernų taką, manau, problemos dėl vietos stokos nebeliks. Dabar svarbiausia yra kelti žmonių sąmoningumą ir keisti pasenusį pėsčiųjų suvokimą, kad dviratininkai privalo apvažiuoti einančiuosius šaligatviu”, – aiškino I. Pocius.

„Visame Klaipėdos mieste jau turime neblogą susisiekimo sistemą dviratininkams. 2004 metais gavus PHARE programos lėšas pradėtas tiesti pėsčiųjų-dviračių takas – žaliakelis – per visą miestą. Artimiausiu metu takus žadame įrengti ir centrinėje miesto dalyje”, – planais dalinosi V. Staskonienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.