Madonnos „nusikryžiavimas” Vokietijoje nepripažintas nusikaltimu

Vokietija nusprendė nepradėti tyrimo dėl skandalingo Madonnos pasirodymo, kuriuo ketinta nustatyti, ar pop dievaitės „nusikryžiavimo” scena neįžeidžia religinių tikinčiųjų jausmų.

Sekmadienį Diuseldorfo arenoje pirmąjį iš dviejų Vokietijoje numatytų Madonnos koncertų stebėjo per 45 tūkstančiai žiūrovų.

„Nusikryžiavimo” scena neseniai sukėlė didelį pasipiktinimą Italijoje. Dėl to Diuseldorfe buvo nuspręsta kontroliuoti pranešimus apie koncertą, tačiau oficialių stebėtojų vietos valdžia į Madonnos koncertą neatsiuntė.

Pirmadienį vis dėlto buvo nuspręsta nepradėti tyrimo dėl galimų kaltinimų įžeidus tikinčiųjų religinius jausmus, nes „nusikryžiavimo” scena, nors ir nemaloni religingiems žmonėms, neturi jokių kriminalinio nusikaltimo bruožų. Be to, menininkų saviraiškos laisvę taip pat gina įstatymai.

Skandalingoji scena, kurioje dainininkė pasipuošusi galvą dirbtinių erškėčių vainiku užkeliama ant spindinčio kryžiaus, sulaukė Vatikano pasmerkimo. Dvasininkai apkaltino Madonną šventvagyste.

Tačiau Madonnos atstovai pabrėžė, kad dainininkės pasirodymas ant kryžiaus nėra bandymas demonstruoti nepagarbą Bažnyčiai.

Antradienį Madonna koncertuoja Hanoveryje. Vietos valdžia kol kas viešai nepareiškė susirūpinimo šou turiniu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.