„Mažeikių nafta” išgyventų ir žlugus sandoriui su „PKN Orlen”

Keičiantis naftos rinkai, bet nesikeičiant Rusijos interesų grupių požiūriui į „Mažeikių naftą”, nuo savininko prie savininko migruojanti gamykla išmoko dirbti savarankiškai, tad sėkmingai galėtų veikti ir žlugus sandoriui su „PKN Orlen”.

Tai interviu dienraščiui „Verslo žinios” sakė „Mažeikių naftos” valdybos pirmininkas Nerijus Eidukevičius.

N. Eidukevičius interviu pripažino, jog Eduardas Rebgunas iš stebėtojo tapo bankroto administratoriumi ir praktiškai tapo Rusijos „Jukos”, turinčio kontrolinį „Mažeikių naftos” akcijų paketą, valdytoju bei įgavo tokių galių, kurias anksčiau turėjo kontroliuojantys akcininkai, valdytojai. Tai reiškia, kad jo įtaka gali persiduoti ir antrinėms „Jukos” bendrovėms.

„Manau, kad bankroto administratorius vėl bandys pasižiūrėti sandorį. Dabar jis turi daugiau galimybių. Labai mažai argumentų, kodėl toks sandoris turėtų nevykti, tiesiog jų nėra. Bet spėlioti ir atspėti, kas bus, – dar anksti. Bankroto administratorius turi susipažinti su visomis bylomis. Manyčiau, kad rugpjūčio pabaigoje ar rugsėjo pradžioje galėsime spręsti, kokia kryptimi juda šie procesai”, – sakė „Mažeikių naftos” valdybos pirmininkas.

N. Eidukevičius tikino, jog „Mažeikių nafta” yra įmonė, veikianti pagal pasaulinius standartus, galinti efektyviai perdirbti naftą, sukurti didelę pridėtinę vertę, gerom kainom parduoti produktą rinkoje.

„Mažeikių nafta” yra pasiruošusi situacijai, jei reikės patiems gyventi, patiems kovoti toje rinkoje, patiems išlikti. Partnerio atėjimas tik padės tokiam pasiruošimui ir nepakenks niekada, – sakė bendrovės valdybos pirmininkas. – Kokie būtų Vyriausybės tikslai dėl „Mažeikių naftos” nuosavybės – kitas klausimas. Neturiu nė krislelio abejonės, kad „Mažeikių nafta” galėtų išgyventi ir jei sandoris su „PKN Orlen” būtų nutrauktas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.