Paplūdimyje žmonių – kaip per atlaidus

Palangos ir Šventosios gelbėtojai teigė, kad savaitgalį poilsiautojų iš paplūdimių neišvaikė ir Japonijoje prasidėjusios pasaulio krepšinio čempionato varžybos.

„Varžybų dar bus, o tokio šilto vandens jūroje gali ir nebebūti. Tad pliaže žmonių kaip per atlaidus”, – vakar sakė Palangos gelbėjimo stoties pamainos viršininkas Bronius Rudavičius.

Jūra, neįrastai žema temperatūra gana ilgam laikui nuo maudynių atbaidžiusį ne vieną poilsiautoją, pastarosiomis dienomis įšilo iki 18-19 laipsnių. Nurimusios bangos taip pat leido džiaugtis maudynėmis.

„Iš ryto bangavimas siekė vos ne iki trijų balų, dabar po truputį rimsta ir tėra 1,5 balo”, – popiet sakė pamainos viršininkas.

Nors Palangos paplūdimiuose vakar buvo iškabinta geltona vėliava, įspėjanti, kad maudytis pavojinga, tačiau besimaudančių žmonių netrūko.

Šventojoje plevėsavo raudona – draudžianti maudytis – vėliava. Pasak šios gelbėjimo stoties atstovo, kuo didesnės bangos paplūdimyje, tuo daugiau žmonių vandenyje galima pamatyti šokinėjant per bangas. Daugeliui poilsiautojų tai yra savotiška pramoga.

„Tiršta abiejose paplūdimio pusėse, ypač moterų”, – apie žmonių gausą Palangos paplūdimiuose pasakojo B. Rudavičius. Poilsiautojų netrūko ir Šventojoje, tačiau gelbėtojų pagalbos niekam neprireikė.

Anot kai kurių sinoptikų prognozių, jau šios savaitės viduryje vanduo Baltijos jūroje vėl turėtų atšalti. Palangiškis gelbėtojas sinoptikų prognozėmis nepasikliauja. B. Rudavičiaus nuomone, iki 18 laipsnių įšilęs vanduo turėtų išsilaikyti gerokai ilgiau – iki bobų vasaros.

Nors įprastai antroje rugpjūčio pusėje Baltijos vanduo būdavo gerokai šiltesnis ir siekdavo per 20 laipsnių šilumos, tačiau šiemet šiltą vandenį nuvijo šaltos srovės bei atvėsę orai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.