Šiukšlintojai spjovė į baudas

Miškų ir pakelių šiukšlintojų nebaugina net padidintos baudos.

Savivaldybė ir Aplinkos apsaugos departamentas nebežino, kaip kovoti su nelegaliais šiukšlynais įvairiausiose miesto vietose.

Specialistai tikisi, kad didesnės baudos šiukšlintojus atbaidys.

Blogi pavyzdžiai

Atokesnėse uostamiesčio vietose vis dygsta nauji plotai, kuriuose žmonės išverčia savo buitines atliekas, statybines medžiagas, naudotas padangas.

Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Biruta Šimanskienė aiškino, kad tereikia vienam žmogui kažkur papilti šiukšlių, ir jo pavyzdžiu paseka kiti.

Tokiu būdu nelegalieji šiukšlynai plečiasi, o juos išnaikinti nėra taip lengva. „Žmonės įpranta išmesti atliekas toje vietoje ir nebesupranta, kad daro kažką neleistina”, – sakė B.Šimanskienė.

Žadėjo tvarkyti

Didžiausius ir visada atsinaujinančius šiukšlių klodus galima pamatyti Girulių girioje, šalia Nemuno ir Kalnupės gatvių esančioje apleistoje aikštelėje, netoli garažų prie buvusio mėsos kombinato. Praėjusią savaitę apžiūrėję šias vietas, Miesto tvarkymo skyriaus darbuotojai žadėjo pasirūpinti, kad šiukšlių neliktų. Ypatingas dėmesys bus skiriamas Giruliuose atsiradusiems šiukšlynams.

Aplinkos apsaugos darbuotojai planavo surinkti ir išvežti į šiukšlyną 500 tonų senų padangų.

Baudos padidėjo

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto agentūros vedėjas Romualdas Dužinas pasakojo, kad šiemet drausminti pažeidėjus teko, tačiau nedažnai.

Pasak R.Dužino, neturint svarių įrodymų, pažeidėjus nubausti yra sunku. Bausti įmanoma tik tuo atveju, jeigu aplinkos apsaugos specialistai šiukšlintojus pagauna už rankos arba praeiviai tai nufilmuoja.

Kad noras šiukšlinti būtų kuo mažesnis, buvo padidintos baudos.

Iki birželio 30 dienos grėsė baudos iki 600 litų, o dabar priklausomai nuo išverstų šiukšlių kiekio gali tekti sumokėti nuo 600 iki 10 tūkstančių litų baudą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.