Tragiškos baigties neišvengta

Pėsčiųjų perėjoje sužalota garliaviškė neišgyveno, o ją partrenkusiam lenkų turistinio autobuso vairuotojui leista tęsti kelionę per Lietuvą

Neišgyveno pirmadienio rytą Garliavos Vytauto gatvės pėsčiųjų perėjoje partrenkta trisdešimt ketverių metų garliaviškė Rasa K.

Sunkią galvos traumą patyrusi moteris mirė per operaciją Kauno medicinos universiteto klinikose (KMUK). Tai įvyko už kelių valandų po nelaimės – apie pirmą dienos, kai policijoje, šiaip taip radus vertėją, pagaliau buvo pradėta Rasą K. sužalojusio lenkų turistinio autobuso vairuotojo apklausa.

Naujienos vėlavo, tyrimas buksavo

Pranešimą iš KMUK apie nesėkmingą operacijos baigtį pareigūnai teigia gavę tik pasibaigus oficialioms jų darbo valandoms – jau po penkių, kai prokuratūra jau buvo priėmusi sprendimą lenko vairuotojo nesulaikyti. Motyvuota tuo, kad avarijos metu jis buvo blaivus, be to, Lietuva, kaip ir Lenkija – Europos Sąjungos narė, ir išsikviesti šį, patikslintais duomenimis, trisdešimt septynerių metų pilietį pakartotinei apklausai neturėtų būti problemų.

Lenkas paleistas tik po jo porininko, ekskursijos vadovės ir vieno, kartu su jais autobuso priekyje sėdėjusio ir viską mačiusio keleivio apklausos. Pastarieji patvirtino vairuotojo parodymus.

Remiantis jais, pareigūnai neslėpė įžiūrintys abipusę vairuotojo ir jo partrenktos pėsčiosios kaltę, nepaisant to, kad šis lemtingas susidūrimas įvyko pėsčiųjų perėjoje.

Galutinius taškus ant „i” bus prašoma sudėti sostinės ekspertų.

Lygtis su dviem nežinomaisiais

Kaip jau rašyta, autobusą vairavęs lenkas teigė, kad jam, važiavusiam pirmąja eismo juosta, pėsčiųjų perėją užstojo baltos spalvos mikroautobusas, įsukęs į Vytauto ir K.Donelaičio gatvių sankryžą iš kairės ir stabtelėjęs antrojoje eismo juostoje prie pėsčiųjų perėjos. Netrukus pro jo priekį pasirodė dvi moterys.

Viena iš bėgusiųjų, pamačiusi autobusą, spėjo sustoti ir dar bandė sugriebti antrąją už rankos. Tačiau pastaroji iš jos ištrūko ir netrukus jau buvo po autobuso ratais.

Kaip jau pranešta, minėtas mikroautobusas nuvažiavo net nesustojęs. Jo vairuotojas ieškomas.

Nežino Rasos K. namiškiai ir kas buvo ta antroji moteris. Brolienės teigimu, tą rytą į parduotuvę Kaunan Rasa išsirengė viena. Nelaimė įvyko pakeliui į autobusą. Pirminiais duomenimis, nežinomoji, bandžiusi ją sulaikyti, greičiausiai buvo atsitiktinė pakeleivė.

Sutrikdytos ekskursijos maršrutas koreguotas

Patikslintais duomenimis, ši nelaimė įvyko apie pusę dešimtos ryto.

Į Kauną važiavę lenkų turistai, sulaikius avariją padariusį jų vairuotoją, tęsė pažintį su Kaunu. Tačiau tolesnė jų kelionė į Vilnių tą pavakarę vedė pro Garliavoje įsikūrusį Kauno rajono policijos Eismo priežiūros poskyrį. Prie jo lenkų autobusas su keturiasdešimčia turistų apie kelias valandas laukė, kol policija, padedama vertėjo, apklaus antrąjį jų vairuotoją, ekskursijos vadovę bei vieną iš bendrakeleivių.

Į Vilnių, kuris buvo galutinis šios kelių dienų viešnagės Lietuvoje tikslas, lenkai išvažiavo pilnu ekipažu ir tuo pačiu autobusu, kuris avarijos metu praktiškai nenukentėjo. Pranešimas iš KMUK apie sužeistosios mirtį nelaimės aplinkybes tiriančių pareigūnų dar buvo nepasiekęs.

Kaip vakar dienraščiui pasakojo UAB „Švaros imperija”, besiverčiančios patalpų valymu, direktorė Natalija Urmanavičienė, tądien jų valymo specialistei Rasai K. buvo laisva diena. Pašnekovė pradėjo jos ieškoti apie dešimtą ryto, norėdama suplanuoti kitos dienos darbus. Pavaldinės telefonu jau niekas nebeatsiliepė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.