A.Macijauskas aikštę paliko tik paragintas

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė skaičiuoja valandas iki pasaulio čempionato pradžios

„Atakuok, broliuk, atakuok”, – vakar Hamamacu arenoje vykusioje treniruotėje Arvydas Macijauskas ragino vieną brolių Lavrinovičių.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė šiame Japonijos mieste rytoj pradės pasaulio čempionato C grupės kovas.

Treniravosi su įkvėpimu

Iš Korėjos į Japoniją Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės delegacija atskrido trečiadienį vakare, o beveik pusės šimto aukštų viešbutį „ACT City” pasiekė tik likus valandai iki vidurnakčio.

Lietuviai įsikūrė 35-ajame aukšte, iš kurio puikiai matyti maždaug 800 tūkstančių gyventojų turinčio Hamamacu panorama.

Vakar ryte komanda tik lengvai pamėtė į krepšį, o vakare per pratyboms skirtą valandą buvo šlifuojami deriniai.

Per pertraukėlę į darbą įsitraukė ir Aleksandras Kosauskas – jis padėjo krepšininkams daryti tempimo pratimus, o treneriai Kęstutis Kemzūra ir Gintaras Krapikas tuo metu galėjo pamėtyti į krepšį – kad neprarastų sportinės formos. Treniruotėje dalyvavo ir Korėjoje prie rinktinės prisijungęs amerikietis Donas Nelsonas.

„Mažiukas su mažiuku, Arvydas su Simu, du geltoni – darom du prieš vieną”, – po pertraukėlės bėrė greitakalbe pratimus rinktinės strategas Antanas Sireika.

Žaidėjai dirbo entuziastingai ir su jiems būdingomis šmaikščiomis replikomis.

„Nu, come on (angl. pirmyn – red.)”, – pasitikdamas į ataką atskubantį Mantą Kalnietį ragino Darjušas Lavrinovičius.

Po efektingo Pauliaus Jankūno dėjimo pasipylė ovacijų pliūpsniai. Komanda labai džiaugsmingai sutikdavo ir kiekvieną taiklų tolimą Arvydo Macijausko šūvį, nes supranta, kad nuo šio krepšininko žaidimo pasaulio čempionate didele dalimi priklausys jų sėkmė.

Macą po treniruotės reikėjo raginti, kad jis paliktų aikštę, nes tvarkytojai skubėjo ją parengti kitai komandai. Arvydas po treniruotės liko pamėtyti – šaudė iš toli ir skaičiavo savo metimus. Pataikęs daugiau kaip 50 proc. metimų, jis neatrodė patenkintas savo rezultatu.

Beje, prie kito krepšio dar ir broliai neskubėjo baigti treniruotės.

Šiandien rengsis kovai su turkais

„Kuo arčiau varžybos, tuo daugiau nerimo”, – neslėpė G.Krapikas. Tai atsispindėjo ir treniruotėje, žaidžiant penkiese prieš penkis. A.Sireika dažnai stabdė žaidimą, vis aiškindamas, kas nepastatė laiku užtvaros, neteisingai perdavė kamuolį arba kas darė ne tokį derinį.

Tačiau visi sutartinai tvirtino, kad nors tobulybei ribų nėra, žaidimas po truputį gerėja, krepšininkai vis labiau supranta vieni kitus. Svarbiausia, kad visi žaidėjai kol kas sveiki, nors, pasak A.Kosausko, miego režimas dar nėra visiškai normalus.

Prieš ir po treniruotės Lietuvos komanda sustojo aikštės viduryje, išklausė paskutiniųjų A.Sireikos žodžių ir tuomet, visi sudėję rankas, tradiciškai sušuko: „Mes – už Lietuvą”.

Vakar buvo paskutinė sąlyginai ramesnė diena. Šiandien komanda vėl treniruosis, žiūrės vaizdo įrašus ir jau rengsis pirmajai pasaulio čempionato kovai su Turkija.

Nepatenkinti maitinimu

Tik atvykusi į Hamamacu komanda jau lygino, kad Seule gyveno ir maitinosi nepalyginamai geriau nei šiame Japonijos mieste, nuo Tokijo nutolusiame maždaug 300 km. Turnyrą Seule, kaip jau rašyta, organizavo NBA.

„Sporto salėje viskas gerai, bet maitinimas kol kas mūsų netenkina”, – sakė Lietuvos delegacijos vadovas Algimantas Pavilonis.

Likus dviem dienoms iki pasaulio čempionato pradžios, informacijos ir reklaminių iškabų apie renginį Hamamacu nebuvo, išskyrus „ACT City” viešbutyje, kuriame įsikūrusios visos C grupės delegacijos. Tačiau kiek iš tiesų japonus domina planetos krepšinio pirmenybės, bus galima spręsti prasidėjus varžyboms.

Oras Hamamacu taip pat nelepino – drėgnas oras buvo įkaitęs iki 30 laipsnių karščio. Tačiau viešbučiuose ir sporto arenoje gaivino kondicionieriai.

Hamamacu, įsikūręs Šizuokos prefektūroje, garsėja savo žaliąja arbata. Organizatoriai teigia, kad šis miestas išsiskiria ir didžiuliu ežeru Hamanu, visai netoli – ir Ramiojo vandenyno pakrantė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.