Galimybių gauti kambarį dar yra

Jau paskelbtas laimingųjų Klaipėdos universiteto (KU) pirmakursių, kurie gali tikėtis vietos bendrabutyje, sąrašas.

Tačiau į šį sąrašą nepatekę studentai gali nenusiminti – galimybę gauti vietą bendrabutyje turi ir jie.

KU infrastruktūros prorektorius Adolfas Brėskis sakė, kad universiteto interneto tinklalapyje paskelbtas studentų, kuriems numatyta leisti apsigyventi bendrabutyje, sąrašas dar nėra galutinis.

„Tai tik sąrašo projektas. Galutinis sąrašas bus sudarytas tada, kai studentai atneš dokumentus, patvirtinančius jų prašymuose nurodytus duomenis, pagal kuriuos jiems teikiama pirmenybė apsigyventi bendrabutyje”, – aiškino prorektorius.

Kuriems studentams, skirstant kambarius bendrabučiuose, teikiama pirmenybė? A.Brėskis sakė, kad tikrai ne tiems, kurie gyvena netoli Klaipėdos: Palangoje, Kretingoje, Priekulėje, Gargžduose ar kituose artimuose miesteliuose bei gyvenvietėse.

Ar skirti bendrabutyje kambarį, ar ne, atsižvelgiama ne tik į tai, kaip toli nuo universiteto studentas gyvena, bet ir į daugybę socialinių veiksnių. Svarbi yra studento šeimos sudėtis: kiek jo šeimoje yra maitintojų, ar prašantįjį bendrabučio kambario galima laikyti našlaičiu, ar šeimoje dar yra moksleivių ar studentų, kokia suma pinigų per mėnesį tenka vienam šeimos nariui, ir panašiai.

Tie, kuriems skiriamas bendrabučio kambarys, turi pristatyti visus reikiamus dokumentus, pasirašyti sutartį ir apsigyventi jame iki rugpjūčio 31 dienos.

„Šiuo metu gavome daugiau kaip 400 pirmakursių, norinčių apsigyventi bendrabutyje, prašymų. Kol kas bendrabučiuose yra apie 170 laisvų vietų”, – sakė pašnekovas.

A.Brėskis nuramino nepatenkančius į sąrašą dėl teikiamos pirmenybės bendrabučio kambariui gauti. Kai kas iš paskelbtų pretendentų į bendrabučio kambarius juose neapsigyvena, tad jau rugsėjo pradžioje atsiranda galimybė vietų gauti kitiems. Dar daugiau laisvų vietų bendrabučiuose atsiranda spalį ar net lapkritį, tad apsigyventi juose turi galimybę beveik visi norintys.

Tai, kiek studentas mokės už kambarį, priklauso nuo viso bendrabučio komunalinių paslaugų kainos. Be to, reikia pridėti 10 litų už kambario nuomą.

Jeigu studentas dėl pateisinamų priežasčių negali laiku sumokėti nuomos mokesčio, Klaipėdoje neskubama jį šalinti iš bendrabučio. Tačiau ramybės drumstėjai rizikuoja kambario netekti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.