„Trolltech” siūlo laisvai programuojamus telefonus

Norvegijos įmonė „Trolltech AS” pristatė pirmąjį visiškai perprogramuojamą mobiliojo ryšio aparatą, padėsiantį mobiliųjų telefonų kūrėjams sparčiau tobulinti savo gaminius ir prisivyti asmeninių kompiuterių pramonę.

Didžiausias skirtumas tarp mobiliųjų telefonų ir kompiuterių tas, kad kompiuterių įrangos kūrėjai gali pakeisti visą programinę įrangą, tuo tarpu dauguma mobiliojo telefono funkcijų jau būna numatytos gamykloje. Pasak „Trolltech” technologijų skyriaus vadovo, dėl šios priežasties nepriklausomiems telefonų įrangos kūrėjams yra sudėtinga pateikti savo gaminius.

Didžiausio „Linux” programinės įrangos mobiliesiems telefonams kūrėjo pasiūlytas „Greenphone” aparatas pateikiamas su visais programinės įrangos išeities tekstais, leidžiančiais sukurti nuosavą mobiliojo ryšio telefono aparatą. Apie 690 JAV dolerių kainuojantis aparatas skirtas ne galutiniams vartotojams, o nedideliems telefonų įrangos gamintojams, norintiems sukurti suasmenintus mobiliojo ryšio aparatus konkretiems užsakovams.

Pasak „Trolltech” atstovo, rugsėjį pasirodysiantis „Greenphone” gali praversti ir didelėms organizacijoms. Šią platformą jie gali panaudoti kaip bandymų aikštelę kurdami naujus telefonų modelius. Jo nuomone, pramonė šiuo metu trypčioja vietoje nerasdama būdo pateikti naujas paslaugas mobiliesiems aparatams.

Kompanija siekia, kad naujuoju „Greenphone” rinkiniu būtų kuriama viskas, pradedant verslo klasės programomis ir baigiant paaugliams skirtų greitųjų žinučių įrenginiais. Kokiai nors didelei kompanijai, turinčiai 1000 ar daugiau darbuotojų, gali būti paranku sukurti savo telefono modelį, vadovaujantis pateiktais įrangos aprašais. Kadangi telefonai būtų gaminami iš standartizuotų komponentų, gamintojui nekiltų sunkumų pagaminti suasmenintų telefonų partiją pagal pateiktą projektą.

„Trolltech” savo gaminius parduoda įvairiems telefonų gamintojams, tokiems kaip „Motorola”, kuri šiuo metu yra didžiausia kompanija, siūlanti „Linux” pagrindu veikiančius telefonus. Pasitelkę „Trolltech” siūlomus gaminius, mobiliųjų telefonų gamintojai jau sukūrė 40 telefonų modelių, kurių jau parduota daugiau nei 40 mln. Kompanija taip pat bendradarbiauja su daugeliu Kinijos elektroninės įrangos gamintojų, tokių kaip „Wiston Group”, „Compal Electronics”, ZTE, „China Techfaith” ir „Yuhua Teltech”, kurie paskelbė gaminsiantys „Greenphone” įrangą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.