Britų oro uostuose nesiliauja gaišatis

Didžiosios Britanijos oro uostuose vakar jau šeštą dieną keleivių laukė gaišatis, nors ir buvo sušvelninti kai kurie suvaržymai dėl rankinio bagažo, pranešė pareigūnai.

Oro uostų operatorė BAA nurodė, kad ir toliau bus atliekami papildomi patikrinimai, nors Britanija ir sumažino grėsmės saugumui laipsnį, padidintą praėjusią savaitę, kai policija sužlugdė sąmokslą susprogdinti transatlantiniais reisais skrendančius lėktuvus.

Griežti apribojimai rankiniam bagažui, įsigalioję nuo vakar ryto, bus taikomi nuolat, pranešė laikraštis „Financial Times”.

Keleiviams į lėktuvo saloną leidžiama pasiimti tik vieną rankinio bagažo vienetą, savo dydžiu neviršijantį nešiojamojo kompiuterio.

Vidaus reikalų sekretorius Džonas Reidas pirmadienį pažymėjo, kad, grėsmės saugumui laipsnį nuo „kritinio” sumažinus iki „rimto”, teroristinių atakų pavojus nepraėjo.

Policija gavo teismo leidimą iki trečiadienio laikyti 23 asmenis, kurie buvo suimti dėl įtarimų, jog skystaisiais sprogmenimis, atrodančiais kaip gėrimas, planavo susprogdinti į JAV skrendančius lėktuvus.

Pagal naują įstatymą, galiojantį nuo praėjusio mėnesio, įtariamieji be kaltinimų gali būti laikomi iki 28 dienų.

Policija 23 įtariamuosius, Britanijoje gimusius musulmonus, daugiausia pakistaniečių kilmės, sulaikė paėjusią savaitę. 24-as įtariamasis buvo paleistas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.