Sveikatos pamokos vaistažolių pievoje

Jauni žmonės, priešingai nei jų tėvai, žino daug daugiau apie sveiką gyvenseną

„Paradoksalu, bet vaikai tėvams tampa sveikos gyvensenos pavyzdžiu,” – sako Rita Rukštelytė, koordinuojanti Vilniaus sveikatos klubų sąjungos (VSKS) projektą „Sveikos gyvensenos ugdymo svarba visuomenėje”. Šį projektą, remdama nevyriausybinių organizacijų veiklą, finansuoja Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Apie 200 įvairaus amžiaus vaikų kartu su savo tėvais stovyklavo Alytaus rajone prie Dusios ežero. Šioje stovykloje jie mokėsi sveikos gyvensenos, aktyviai ilsėjosi, dalyvavo pažintiniuose, kultūriniuose, sveikatingumo, pramoginiuose, sportiniuose, turistiniuose renginiuose. Jų metu stovyklos dalyviams buvo aiškinama apie sveikos gyvensenos svarbą, skatinama rūpintis savo sveikata ir atsisakyti žalingų įpročių.

„Pastaruoju metu pastebime daug didesnį visuomenės susidomėjimą sveika gyvensena, – teigia sveikatingumo mokytoja R. Rukštelytė. – Todėl ir gimė idėja kompetentingų žmonių teorines žinias ir praktinius įgūdžius perteikti kitiems”. Vaikų ir jaunimo sveikatos mokymo stovyklos organizuojamos jau treji metai.

VSKS nariai, įgyvendinant projektą, taip pat organizavo vaistažolių rinkimo akciją trijuose Utenos rajono kaimuose ir popietę su sveikatos propaguotoja biologe Gražina Gaidiene. Dalyviai buvo supažindinti su vaistažolių rinkimo ypatybėmis bei vartojimu, ragavo jų arbatos, daigintų kviečių duonos, šermukšnio uogų ir dilgėlių saldainių. Susirinkę kaimų gyventojai buvo mokomi taisyklingos laikysenos pratimų, dalyvavo diskusijose apie sveiką mitybą.

VSKS projektas „Sveikos gyvensenos ugdymo svarba visuomenėje” – vienas iš 26 SAM remiamų projektų, įgyvendinančių Nevyriausybinių organizacijų, dalyvaujančių sveikatinimo veikloje, skatinimo programą. Nevyriausybinės organizacijos skatinamos dalyvauti formuojant bei įgyvendinant sveikatos politiką, ugdyti visuomenės informuotumą, skleisti informaciją apie sveiką gyvenseną, profilaktines programas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.