Po G.Šurkaus oreivių šventės – suniokota sodyba

Po smagios savaitgalio šventės skandalingai pagarsėjusiam oreiviui, buvusiam pašalinto prezidento Rolando Pakso patarėjui Gintarui Šurkui pirmadienį teko aiškintis su Prienų rajono policijos komisariato vadovu Antanu Kalvaičiu, rašo „Lietuvos rytas”.

Sekmadienį gimtadienį švenčiančio G.Šurkaus sodyboje, esančioje Nemunaityje, Alytaus rajone, vyko jo surengto dailininkų plenero uždarymas, oreivių varžybos ir šaudymo iš patrankų čempionatas.

Iš septynių savadarbių patrankų į pievą šalia G.Šurkaus sodybos skriejo greipfrutai, melionai, apelsinai, pomidorai ir konfeti.

Karnavaliniais drabužiais apsirengę ir šmaikščius pavadinimus savo komandoms sugalvoję neįprasto čempionato dalyviai varžėsi, kas toliau ir taikliau iššaus iš patrankos.

Jau pavasarį apie tokį čempionatą mąstęs G.Šurkus yra įsitikinęs, kad šaudyti iš patrankų geriausiai tinka runkeliai. Bet dėl šiemetės sausros šios daržovės neužderėjo, tad užtaisu komandos rinkosi ką norėjo.

Toliausiai – 247 metrus – greipfrutą nuskraidinusi komanda laimėjo tūkstančio litų prizą ir simbolinę patranką.

Tačiau sekmadienio linksmybių aidas nesmagiai nuskambėjo pirmadienio rytą.

Į savo sodybą netoli Nemunaičio esančiame Vangelonių kaime atvykęs A.Kalvaitis nustėro, išvydęs automobilių ratų išmaltą kiemo veją ir išardytus akmenimis grįstus takus, aplaužytus vaismedžius ir sudarkytus gėlynus.

Kaimynai komisarui pasakojo matę, kaip ankstų sekmadienio rytą iš jo kiemo kilo keturi oro balionai. Kilimo vieta pasirinkę sodyboje esančio tvenkinio pakrantę, oreiviai automobiliais išmalė privačią teritoriją.

Oreivių varžybas savaitgalį surengęs G.Šurkus dėl A.Kalvaičio patirtų nemalonumų kaltas visai nesijaučia.

„Varžybose garsaus rusų aviatoriaus Sergejaus Krikaliovo taurei laimėti dalyvavo 10 oreivių. Aš tik turėjau patikrinti pilotų licencijas ir nurodyti tūpimo vietą. Kilimo vietas jie rinkosi patys, patys ir turi atsakyti”, – aiškino buvęs politikas.

Po A.Kalvaičio sodybą važinėjo vienas Kauno ir trys Alytaus klubų oreiviai. Komisarui pradėjus aiškintis, kas išmalė jo kiemą, tik vienas oreivių paskambino ir pasiteiravo, kokia žala padaryta.

„Ne žalos atlyginimo man iš jų reikia. Būtų bent atsiprašę”, – apmaudavo A.Kalvaitis.

G.Šurkus patikino, kad oreiviai turi savo moralės kodeksą ir viena jo nuostatų – su visais sugyventi gražiuoju.

Tačiau to pasiekti pavyksta ne visada. Ne vienas oreivių skrydis baigiasi incidentu su gyventojais.

Prieš porą metų, leisdamasis oro balionu, G.Šurkus užskrido ir sunkiai sužalojo Alytaus rajono gyventojų kumelę. Po patirtų sužalojimų gyvulys neišgyveno.

Šiemet birželį vienas Lazdijų rajono ūkininkas oreiviams turėjo pretenzijų dėl savo karvės žūties. Žmogus buvo įsitikinęs, kad ganykloje pririšta jo karvė sprandą nusisuko išsigandusi garso, kurį leidžia kylantys oro balionai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.