Raudonplaukis anglas patampė lietuviams nervus

46-erių metų pasaulinio garso grupės „Simply Red” vokalistas Mikas Haknilas (Mick Hucknall) į koncertą Vilniuje susirinkusius lietuvius stebino energingumu.

Sekmadienio vakarą „Siemens” arenos scenoje charizmatiškasis M. Haknilas elgėsi labai emocingai – dainuodamas strykčiojo, šokinėjo, klaupėsi, savo staigiais judesiais priversdamas krūptelėti arčiau scenos susispietusius gerbėjus.

Nuostabiojo balso savininkas pasirodė apsirengęs rausvus marškinius ir pilkas kelnes, lieknesnis nei anksčiau ir kiek patrumpėjusiais plaukais, bet vis dar raudonais ir garbanotais.

„Gera būti Lietuvoje. Sveiki atvykę į šou”, – grupei, kurios sudėtyje buvo daug garsių muzikantų, pradedant pasirodymą su publika pasisveikino M. Haknilas.

„Simply Red” pirmojo savo koncerto Lietuvoje metu atliko aštuoniolika naujų bei gerbėjams jau gerai pažįstamų dainų.

Meile moterims garsėjantis M. Haknilas pristatė ir naujausią grupės singlą „Oh! What A Girl”. „Tikiuosi, netrukus ši daina pradės skambėti ir Lietuvos radijo stotyse”, – sakė atlikėjas. Naująjį kūrinį publika sutiko audringai.

M. Haknilas retsykiais pakalbindavo žiūrovus ir kvietė populiariuosius hitus dainuoti kartu. Tačiau apskritai anglas nėra iš tų atlikėjų, kurie prisiekinėja meilę gerbėjams kone po kiekvienos dainos. Tokiomis frazėmis žvaigždė iš viso nesižarstė.

Koncertui baigiantis M. Haknilas paliko sceną neištaręs nė žodžio ir publikai gerokai patampė nervus. Negalintys patikėti, kad dainininkas nebegrįš, žiūrovai ėmė trypti kojomis. M. Haknilas vis dėlto sugrįžo ir baigė koncertą pačiomis geriausiomis savo dainomis.

„Simply Red” nariai sceną paliko sužavėti. „Fantastika”, – sakė M. Haknilas ir pažadėjo į Lietuvą dar būtinai atvažiuoti.

Regis, faktas, kad „Siemens” arenoje buvo gausu tuščių vietų, žvaigždžių nuotaikos nė kiek netemdė. Organizatorių duomenimis, buvo parduota daugiau nei 4000 bilietų. Anot bendrovės „Effectus” projektų vadovės Ilmos Cikanaitės, planuodami „Simply Red” pasirodymą jie dar nežinojo, kad Vilniuje koncertus surengs ir tokios žvaigždės kaip Stingas bei Eltonas Džonas. Dėl šios priežasties bei ilgo šventinio savaitgalio bilietų parduota mažiau nei tikėtasi. „Tačiau atlikėjams dėl to jokio skirtumo – ar parduodame tūkstantį, ar dešimt tūkstančių bilietų, jų honoraras yra toks pat”, – teigė I. Cikanaitė.

Tarp koncerto žiūrovų buvo ir klaipėdietis grupės „B’Avarija” narys Juozas Liesis su drauge Egle Skrolyte, dainininkas ir žurnalistas Marijonas Mikutavičius bei kiti žinomi žmonės.

„Simply Red” muzikantai koncerto rengėjus nustebino paprastumu. I. Cikanaitei M. Haknilas nė iš tolo nepriminė įnoringos žvaigždės. Be to, jai susidarė įspūdis, kad vokalistas labai rūpinasi savo sveikata, nes pageidavo dietiško maisto ir gėrimų. „Maistu, kurį grupei gamino lietuviai virėjai, atlikėjai buvo labai sužavėti”, – teigė I. Cikanaitė.

Organizatorių žiniomis, į Vilnių „Simply Red” atvyko naktį iš šeštadienio į sekmadienį privačiais autobusais. Prieš tai grupė surengė koncertą Rygoje. Vakar „Simply Red” koncertavo Lenkijos sostinėje Varšuvoje.

M. Haknilas grupę „Simply Red” įkūrė 1984 metais. Jis yra ne tik pagrindinis vokalistas, bet ir daugelio dainų autorius. Grupė yra pardavusi apie 50 milijonų savo albumų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.