Prakiuręs dangus nuo pajūrio neatbaidė

Apsiniaukęs dangus ir lietus neatbaidė poilsiautojų, panūdusių praleisti paskutinį ilgąjį vasaros savaitgalį pajūryje.

Nors didžiąją poilsio dienų dalį pliaupė lietus, tačiau Neringa, Palanga ir Šventoji buvo pilnos žmonių. Klientų stoka negalėjo skųstis nei viešojo maitinimo įstaigos, nei pramogų organizatoriai.

Pasak Palangos turizmo informacijos centro (PTIC) direktorės Allos Valužienės, atvykusieji šeštadienį dėl lietaus buvo priversti keisti poilsio planus.

Užuot ėję maudytis prie jūros, kurorto svečiai teiravosi, kur galėtų praleisti laisvalaikį ne tik Palangoje, bet ir jos apylinkėse.

Dauguma lietuvių nakvyne buvo pasirūpinę iš anksto, tad dėl apgyvendinimo daugiau problemų kilo užsienio turistams, ypač atvykusiems vienai dienai. Pasak direktorės, daugelis užsieniečių nežinojo, kad Lietuvoje tomis dienomis buvo ilgasis savaitgalis.

„Vis vien rasdavome kur juos apgyvendinti, nors žinojome, kad tokiomis dienomis vienai nakčiai nelabai kas nori priimti”, – sakė centro vadovė.

Užsieniečių viešnagę pirmosiomis savaitgalio dienomis kiek apkartino prie bankomatų nusidriekusios didžiulės eilės.

„Nejau bankų atstovai nepagalvojo, kad savaitgalį čia gali suvažiuoti daugiau žmonių? Mums ilgasis savaitgalis – kaip pusė Naujųjų metų”, – stebėjosi pašnekovė.

Pramogų ieškojo ne tik prie jūros

Savaitgalį kurorto kavinės, barai, interneto kavinės ir kino teatrai buvo pilni, tad palangiškių lūkesčiai dėl galimybės pasipelnyti paskutinįjį ilgą sezono savaitgalį pasitvirtino.

PTIC atstovai savaitgalį bandė pasijausti turistų kailyje ir aplankyti pagrindinius traukos objektus – kad galėtų padaryti išvadas kitiems metams. „Net parduotuvėje ilgai laukti nereikėjo – vos 15-20 minučių”, – rezultatais liko patenkinta direktorė.

Tiesa, iš poilsiautojų sulaukta nusiskundimų dėl vakar nedirbusio Gintaro muziejaus. „Muziejai per valstybines šventes nedirba ne tik mūsų šalyje”, – sakė A. Valužienė.

Daugelis kurorto svečių savaitgalį važinėjosi velomobiliais arba traukė į HBH alaus daryklą Žibininkų kaime, Jūrų muziejų uostamiestyje, Platelius.

Problemos tik dėl pasiklydusių vaikų

Poilsiautojų nestokojo ir Neringa. Šeštadienio popietę čia rasti nakvynę jau nebuvo prošvaisčių: viešbučių numeriai buvo užsakyti iš anksto, o nakvynės vietas privačiame sektoriuje išgraibstė tie, kurie atvažiavo pirmi.

Pasak Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila” atstovių, žmonės teiravosi, kur galėtų praleisti laisvalaikį lietingą dieną. Daugelis rinkosi biliardą bei kitas pramogas. Teatro mėgėjai galėjo pažiūrėti spektaklį „Urvinis žmogus”.

Lietus poilsiautojų neišvaikė iš pajūrio paplūdimių. Anot Šventosios gyventojų, kai kurie poilsiautojai kaip pramogą rinkosi pasivaikščiojimus prie jūros.

Per keturias poilsio dienas nelaimingų atsitikimų pajūryje išvengta. Gelbėtojams iš bangų neteko traukti nė vieno poilsiautojo.

Šventosios gelbėjimo stoties pamainos viršininkas Leonas Vicas sakė, kad žmonių paplūdimyje netrūko visas keturias dienas. Nors jūra nebuvo rami, tačiau daugiausia problemų kilo dėl pasiklydusių vaikų.

Pavyzdžiui, vakar popiet gelbėjimo stotyje apie porą valandų pasirodančių savo tėvų laukė ir penkiametis berniukas.

Daugiau nei įprastą savaitgalį

AB „Smiltynės perkėla” vakar apie 16 val. dar laukė rekordų. Didžiausio automobilių, grįžtančių iš Neringos, srauto buvo tikimasi apie 17 val.

Pasak dispečerės Viktorijos Lapaitės, poilsio dienomis automobilių ir keleivių perkelta daugiau nei įprastą savaitgalį, tačiau liepos pradžios rekordai nebuvo pakartoti.

Pirmadienį abiejose perkėlose keltai iš viso kėlė 139 kartus, iš jų 53 reisai buvo papildomi. Tądien perkelta beveik 5 tūkst. automobilių, o keleivių – beveik 9 tūkst.

Šeštadienį automobilių į Smiltynę perkelta 600 daugiau nei įprastą savaitgalį, tačiau keleivių skaičius buvo artimas vidutiniškam savaitgaliui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.