Neformaliame renginyje prabilta apie atliekų rūšiavimą

Jaunimui suprantama kalba – vaizdu ir garsu prabilta apie šiukšlių rūšiavimą.

Vilniečiai didžėjai „Partyzanai” ir vizualinio meno kūrėjai „RutRut” į tris didžiuosius Lietuvos miestus atvežė netradicinį renginį „Rūšiuok! Rūšiuok!”, kuriame siekta atkreipti dėmesį į atliekų rūšiavimo problemą.

Prekybos centro „Mega Plaza” požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje šeštadienį vykęs elektroninės muzikos renginys, kurį papildė vaizdo projekcijos ekrane, sutraukė nemažą būrį uostamiesčio jaunimo. Vilniuje ir Kaune į tokius pat vakarėlius susirinko po tris keturis šimtus žmonių. Organizatorių komanda apgailestavo, kad mūsų mieste nepavyko sukurti įtaigesnės renginio aplinkos. Kituose miestuose atliekų perdirbėjai buvo atvežę konteinerius, kuriuose sukrauta buitinė technika, metalo atliekos.

Anot „Partyzanų” lyderio Manto Tolpežninko, socialinės atsakomybės tematika yra labai aktuali, nes jaunimas ateityje turės gyventi su visomis ekologinėmis problemomis, kurios dabar labai gyvos. Būtent todėl norėta į renginius kiekviename mieste įtraukti vietinius aktyvius jaunimo muzikos ar vaizdo kūrėjus. Norima, kad jaunimas ne tik ateitų į vakarėlius pasilinksminti, bet taip pat ir susimąstytų apie tai, kas vyksta pasaulyje.

M. Tolpežninkas mano, jog jaunimas dar turi „košės”, jam tiesiog reikia impulso, kad veiktų aktyviau.

Netradicinė renginio forma pasirinkta todėl, kad norėta į jaunimą prabilti jų kalba. Pasak „RutRut” kūrėjo Emanuelio Ryklio, jaunimas išmano šiuolaikines technologijas, todėl toks audiovizualinis renginys jam suprantamas ir artimas. Vizualinio meno kūrėjas pastebėjo, kad jaunimas vakarėlyje Kaune pasigedęs atliekų konteinerių. Taip lokali vakarėlio erdvė atspindėjo visą situaciją Lietuvoje – trūksta konteinerių, trūksta informacijos apie atliekų rūšiavimą, todėl kyla natūralus noras skųstis ir svarstyti šią temą.

Visuose trijuose miestuose renginiai vyko šalia prekybos centrų, nes būtent jie yra medžiagų, kurias reikia vėliau rūšiuoti, pardavėjai.

Vakarėlio organizatoriai džiaugėsi, kad Aplinkos ministerija nepabūgo remti renginio, kuriame kalbama neformalia kalba, kur pasirodo ne popžvaigždės, o alternatyviojo meno kūrėjai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.