25 MTV žvakutės

Pirmasis 100 procentų muzikinis kanalas pasaulio šviesą išvydo prieš 25 metus, rugpjūčio 1 dieną

Privalomas žvaigždėms

MTV, startavęs 1981-aisiais, gerokai pakeitė žydrųjų ekranų muzikinį pasaulį ir nesiliauja keitęs iki šiol.

Rodomas 171 šalyje ir žiūrimas daugiau kaip 480 mln. žiūrovų namuose, pirmasis muzikinis kanalas buvo įkurtas Niujorke. MTV – iššifravus – muzikinė televizija (Music Television), darė ir daro daugiau nei pasako kanalo pavadinimas. Tai ne tik klipai, bet ir laidos, reportažai bei realybės šou. Nuo pat MTV įsikūrimo viešai ir garsiai prieš rasizmą, narkomaniją, skurdą Afrikoje, už saugų seksą prabilusi televizija pirmoji taip pat įdiegė ir išpopuliarino naujus pramoginės televizijos žanrus – populiariausių kūrinių ir vaizdo klipų topus, interaktyvius pokalbius su įžymybėmis, situacijų komedijas, gyvo garso koncertus, laidas ekstremalių pojūčių mėgėjams.

Amerikietiškame MTV 1992 metais pasirodė „Tikrasis pasaulis” – šou, davęs pradžią vėliau visame pasaulyje išpopuliarėjusiam realybės šou „Didžiajam broliui”. Nuo tada tokio tipo laidų MTV ekranuose tik daugėjo. Kanalo idėja buvo karikatūriškai vaizduoti amerikiečių gyvenimą. Ir jaunimui tai patinka – daugiausia šią muzikinę programą žiūri dvidešimtmečiai.

Be to, daugelio muzikos garsenybių pasirodymai ir netikėčiausios akcijos būdavo būtent MTV eteryje. Pavyzdžiui, Madonna 1984 metais per muzikinius MTV apdovanojimus iššoko iš dovanos, vilkėdama nuotakos suknele ir dainuodama „Like a Virgin”.

Kanalas tapo tiesiog privalomu keliu dainininkams – tave turi rodyti MTV. Tad garsenybės to siekia įvairiais būdais. Ir vėl Madonna. Visame pasaulyje nuaidėjo kalbos apie jos bučinį su Britney Spears per vieną iš kanalo muzikinių klipų apdovanojimų ceremoniją.

Sakoma, kad per 25 metus MTV pasikeitė dėl vieno dalyko: pirmiau šis kanalas kurdavo žvaigždes, dabar jį kuria žvaigždės.

Tiesa, konkurencija MTV tik didėja, nes atsiranda vis daugiau muzikinių programų, tad net ir patys MTV kūrėjai sako, kad vieninteliu ir geriausiu jų kanalas išliko tiems, kas su juo augo.

Du broliai tarsi iš animacinio filmo

Rugsėjį prie visų žiūrinčiųjų MTV šalių prisidės ir viso trys Baltijos šalys.

Lietuvoje beveik du mėnesius trukusios MTV komandos pastangos rasti tobulą porą birželį atrastai Ugnei pagaliau davė vaisių. Į MTV būrį įsisukti bandė per 150 vaikinų, o pasisekė dviem. Nuo rugsėjo prieš MTV žiūrovus stos identiški dvyniai – Robertas ir Artūras.

„Du viename – to lietuviškame eteryje nepamenu. Identiški dvyniai, papildantys vienas kitą – kaip galėjome juos išskirti?”, – retoriškai mąstė „MTV Networks Baltic” vadovas Marius Veselis ir pridūrė, kad vaikinai netgi pasižadėjo dirbti už vieno atlyginimą. „Jie ir valgo už vieną – labai ekonomiška komanda”, – sakė jis.

„MTV Networks Baltic” rinkodaros vadovas Tomas Ramanauskas taip pat džiaugėsi dvigubu atradimu: „Jie – kaip iškirpti iš animacinio filmo, varomi gyvsidabriu, bet neįkyrintys”.

Anot dvynių, laimėjimas buvo lemtas ekspromto: „Neturėdami ką veikti vakare užsukom į MTV pasijuokti ir pajuokauti, o kai vienam iš mūsų atėjo laikas lipti ant scenos, abiem vienu metu šovė mintis daryti tai kartu”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.