Sūnėnas prisipažino nužudęs tetą medikę kirviu

Vakar Kauno rajono apylinkės teismas patenkino Kauno apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų tyrimo organizavimo skyriaus prašymą suimti trisdešimt šešerių metų Joną Širvinską trims mėnesiams.

Kaip jau pranešta, šis aukštąjį išsilavinimą (baigęs Vytauto Didžiojo universiteto menotyrą) buvęs renginių organizatorius įtariamas savo septyniasdešimtmetės tetos – Kulautuvos vaikų tuberkuliozės ligoninės gydytojos nužudymu bei velionės dukters užpuolimu, netoli kurios užpuolimo vietos Šilainiuose antradienio popietę ir buvo pakartotinai sulaikytas.

J.Širvinskas prisipažino nužudęs tetą. Vakar, prieš atvežant į teismą suėmimui, jis davė parodymus nusikaltimo vietoje – Kulautuvos vaikų tuberkuliozės ligoninės prieigose, stebint gausiam žiūrovų būriui: gydytojos nužudymas sukrėtė ne tik velionės bendradarbius bei pacientus, bet ir visą gyvenvietę. J.Širvinskas prisipažino užmušęs tetą kirviu, kurį išmetė netoli nusikaltimo vietos – Kulautuvos pušyne. Tačiau nusikaltimo įrankis nerastas, nors kitą dieną po šio brutalaus išpuolio, ieškodami tariamo maniako, pušyną „šukavo” per šimtą Kauno rajono policijos pareigūnų bei Vidaus tarnybos 1-ojo pulko karių su tarnybiniais šunimis. Pasak ikiteisminį šios bylos tyrimą kuruojančio Kauno apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų tyrimo organizavimo skyriaus prokuroro Vitoldo Guliavičiaus, prie Marijonos Laimutės Širvinskienės nužudymo bylos bus prijungta ir velionės dukters užpuolimo byla, kurios tyrimą pradėjo Kauno policija.

Kokių motyvų vedamas J.Širvinskas taip žiauriai susidorojo su teta, vakar dar negalėta tiksliai įvardyti. „Vidinis pyktis, – tik tiek galėjo konstatuoti tyrimui vadovaujantis prokuroras. – Remiantis suimtojo, kuris pats nesugeba tai aiškiai įvardyti, parodymais, į vieną kamuolį susipynė ir tai, kad teta neva jam nepadėjusi materialiai bei rasti darbą, ir praeities nuoskaudos, susijusios su vidiniais konfliktais giminėje bei dėl turtinių dalykų, ir dėl neva buvusių apkalbų”.

Artimiausiu metu J.Širvinskui ketinama skirti teismo psichiatrinę ekspertizę. Kaip jau pranešta, pernai po bandymo nusižudyti jis jau buvo patekęs į šių specialistų globą. Be to, kaip paaiškėjo, yra turėjęs ir sunkią galvos traumą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.