Muitinės sulaikytų prekių vertė liepą – daugiau kaip 800 tūkst. Lt

Lietuvos muitinė per šių metų liepą sulaikė prekių už daugiau kaip 824 tūkst. Lt.

Teritorinių muitinių pareigūnų sulaikytų prekių vertė siekia 590 tūkst. Lt. Daugiausiai pažeidimų, susijusių su prekių sulaikymu, užfiksavo Vilniaus teritorinės muitinės (toliau – TM) pareigūnai (115 atvejų). Populiariausios tarp sulaikomų prekių – cigaretės, kurių per liepos mėnesį sulaikyta už 277,1 tūkst. Lt. Vien Vilniaus TM pareigūnai sulaikė cigarečių už 111 tūkst. Lt. Pažymėtini atvejai, kai Panevėžio TM pareigūnai sulaikė įvairių drabužių už daugiau kaip 73 tūkst. Lt, o Vilniaus TM pareigūnai – CD ir DVD už daugiau kaip 75 tūkst. Lt.

Per šių metų liepos mėnesį Muitinės mobiliosios grupės sulaikė nelegaliai gabentų prekių už 234,3 tūkst. Lt. Daugiausiai sulaikė Klaipėdos ir Vilniaus TM mobiliųjų grupių pareigūnai. Populiariausios mobiliųjų grupių aptiktos nelegalios prekės – taip pat cigaretės, kurių per liepos mėnesį sulaikyta už 125,3 tūkst. Lt. Vilniaus TM mobiliųjų grupių pareigūnai taip pat konfiskavo 3 transporto priemones už 74 tūkst. Lt, o Klaipėdos TM – 5 už 8,5 tūkst. Lt.

Nustatę gabenamų prekių ir tikrinimui pateiktų jų dokumentų neatitikimus ar pažeidimus, Lietuvos muitinės mobiliųjų grupių pareigūnai per šių metų liepos mėnesį surašė 94 ATP protokolus ir 24 prekių sulaikymo protokolus.

Bendradarbiaudamos su kitomis valstybės institucijomis, Muitinės mobiliosios grupės per minėtą laikotarpį atliko 654 bendrus patikrinimus, daugiausiai – su Valstybinės augalų apsaugos tarnybos pareigūnais. 112 atvejų informacija apie nustatytus pažeidimus perduota kitoms institucijoms.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.