Lietuvos pasieniečiai sulaikė iš kalėjimo pabėgusius latvius

Ketvirtadienį vakare Lazdijų rinktinės pasieniečiai sulaikė keturis įtartinus asmenis, kurie mėgino neteisėtai pereiti valstybės sieną į Lenkiją.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai išsiaiškino sulaikytųjų tapatybes – tai trečiadienį iš Rygos centrinio kalėjimo pabėgęs pavojingų nusikaltėlių ketvertas.

Iš kalėjimo buvo pabėgę 33-ejų metų Erikas Atkačovas, 27-erių Aleksejus Ivanovas, 26-erių Ričardas Pravecas ir 26-erių Viktoras Atamanovas.

E.Atkačovas nuteistas pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius už plėšimą ir vagystes 13 metų kalėti. A.Ivanovas atlieka 8-erių metų laisvės atėmimo bausmę už apiplėšimą, anksčiau teistas už apiplėšimą, išžaginimą ir chuliganizmą. V.Atamanovas nuteistas už nužudymą. Tai pirmasis jo teistumas, o R.Pravecas atlieka bausmę už vagystes.

Sulaikyti Lietuvoje jie uždaryti į areštinę.

Ketvirtadienį, 21 valandą, du VSAT Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai, vykdami tarnybiniu visureigiu „Land Rover”, ties Lazdijų rajono Galinių kaimu pastebėjo keturis įtartinus vyrus.

Ketveriukė taip pat pastebėjo tarnybinį pasieniečių automobilį, perlindo tarp ištiestų senos sovietinės signalizacijos laidų, perbėgo rokadinį kelią, kuriuo vaikšto pasieniečių patruliai, ir ėmė bėgti miško link.

Apie bėglius patruliai nedelsiant pranešė Akmenių užkardai. Iš jos tuoj pat išvyko rezervinė pareigūnų grupė, į įvykio vietą nusiųstos gausesnės specialiojo pasieniečių būrio pajėgos. Imtasi nedelsiant „šukuoti” vietovę.

Netrukus ketvertas užkluptas už maždaug pusšimčio metrų nuo rokadinio kelio, pavieniais medžiais apaugusioje vietovėje.

Sulaikymo metu pasieniečiai įspėjo, kad pasipriešinimo atveju bus panaudoti tarnybiniai ginklai, todėl pareigūnų reikalavimams sustoti bėgliai pakluso iš karto.

Trys iš keturių sulaikytųjų pasieniečiams negalėjo pateikti jokių asmens tapatybę liudijančių dokumentų, ketvirtasis turėjo 25 metų Latvijos piliečiui išduotą pasą.

Sulaikytieji buvo nuvežti apklausti į Akmenių užkardą. Čia ir paaiškėjo, kad įtartinoji ketveriukė yra trečiadienio naktį iš Rygos centrinio kalėjimo pabėgę pavojingi nusikaltėliai.

Jie uždaryti į policijos areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl bandymo neteisėtai pereiti valstybės sieną.

Lazdijų pasieniečiai kartu su kolegomis iš Šiaulių rinktinės aiškinasi, kaip bėgliai pateko į Lietuvą.

Kaliniai iš Rygos centrinio kalėjimo pabėgo trečiadienio naktį. Jiems pavyko perpjauti kameros langų grotas ir perlipti tvorą. Bėglius pastebėję prižiūrėtojai ėmė šaudyti, bet į juos nepataikė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.